Saturday, July 27, 2024

Ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak υπέρμαχος του δικαιώματος στην επισκευή, τονίζει πως η εταιρεία χτίστηκε σε open source

Το όνομα της Apple εμφανίζεται συχνά σε συζητήσεις σχετικά με το δικαίωμα στην επισκευή συνήθως γιατί πολλοί πιστεύουν πως η εταιρεία έχει πρακτικές κατά αυτού. Ο Steve Wozniak μίλησε για σχεδόν 10 λεπτά πάνω σε αυτό το θέμα και πόσο σημαντικό είναι αλλά και πως επηρέασε την ίδια την ζωή του.

Ο Louis Rossmann είναι γνωστό πως μάχεται για να περάσει αυτό το δικαίωμα στην νομοθεσία. Έτσι έστειλε και στον Wozniak για να ζητήσει την δική του γνώμη.

Ο Wozniak ανέφερε πως έχει πολύ δουλειά και για αυτό δεν έχει ενταχθεί ενεργά τόσο πολύ σε αυτό το κίνημα αλλά σίγουρα το πιστεύει και βρίσκεται από πίσω του.

“Δεν θα είχαμε την Apple σήμερα αν δεν μεγάλωνα εγώ ο ίδιος σε ένα κόσμο που η τεχνολογία ήταν ανοιχτή σε όλους. Εκείνη την εποχή ακόμη και μια τηλεόραση να αγόραζες ή ένα ραδιόφωνο όλα τα σχεδιαγράμματα από τις πλακέτες τους υπήρχαν στην συσκευασία. Ήταν όλα open source.”

Αξίζει να δείτε ολόκληρο το βίντεο με τον Wozniak παρακάτω:

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.