Η Apple και η Samsung σήμερα ανακοίνωσαν μια νέα τους συνεργασία που θα φέρει iTunes TV shows και ταινίες στις Samsung Smart TVs. Το βίντεο περιεχόμενο του iTunes θα παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις της Samsung μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα είναι μαζί με αντίστοιχες όπως αυτές του Netflix και του YouTube.

Οι τηλεοράσεις επίσης θα ενσωματώσουν το AirPlay 2 πρωτόκολλο της Apple και έτσι θα έχουμε την πρώτη επίσημη συνεργασία υποστήριξης AirPlay από τρίτον κατασκευαστή.

Τα χαρακτηριστικά αυτά θα λανσαριστούν στα 2019 Samsung Smart TV μοντέλα ενώ τα περισσότερα 2018 Smart TV μοντέλα της Samsung θα τα δεχθούν και αυτά μέσω αναβάθμισης του λογισμικού τους.

Τα χαρακτηριστικά αυτά που προσφέρει η συνεργασία αυτή της Apple με την Samsung σημαίνει πως οι Samsung Smart TVs ουσιαστικά θα προσφέρουν ότι και το Apple TV.

O SVP της Apple Eddy Cue ανέφερε χαρακτηριστικά για αυτή την συνεργασία:

“Κοιτάμε μπροστά φέρνοντας το iTunes και το AirPlay 2 σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές στον κόσμο μέσα από τις Samsung Smart TVs έτσι ώστε iPhone, iPad και Mac xρήστες να έχουν ακόμη έναν τρόπο να απολαύσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε μια μεγαλύτερη οθόνη στο σπίτι τους.”