[Οδηγός] Πως να χρησιμοποιήσετε ένα Bluetooth πληκτρολόγιο με το Apple TV

0
266

Apple-TV-with-Keyboard_1-780x521

Με την κυκλοφορία του tvOS 9.2 για το Apple TV 4 έχουμε πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα bluetooth πληκτρολόγια. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως παλαιότερα μοντέλα του Apple TV είχαν αυτή την δυνατότητα. Επίσης αν έχετε ένα Magic Keyboard αυτό θα δουλέψει μόνο με το νεότερο μοντέλο Apple TV.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να βάλετε το πληκτρολόγιο σε pairing mode. Αν χρησιμοποιείτε το ασύρματο πληκτρολόγιο της Apple δείτε το μικρό LED πράσινο φωτάκι. Αν αναβοσβήνει τότε σημαίνει πως είναι σε pairing mode. Αν είναι σταθερό τότε αυτό σημαίνει πως έχει ταυτιστεί με κάποια άλλη συσκευή σας. Αν ισχύει το δεύτερο τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε την άλλη συσκευή πριν προχωρήσετε στην νέα ζευγοποιήση με το Apple TV.

Αν δεν βλέπετε το LED τότε πατήστε το power κουμπί παρατεταμένα μέχρι να ανάψει. Αν δεν γίνει και αυτό τότε αλλάξτε τις μπαταρίες του πληκτρολογίου σας.

Το επόμενο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στα Settings – Ρυθμίσεις του Apple TV σας. Στο Apple TV 4 πηγαίνετε στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων και μετά στο Remote and Device και κατόπιν Bluetooth.

bluetooth-780x440

Μόλις γίνει η αναγνώριση του πληκτρολογίου σας πατήστε το για γίνει και ζευγοποιήση.

Μερικά κόλπα και shortcuts για το πληκτρολόγιο:

  1. Press F3 to quickly switch to a different app.
  2. Press F4 to go to the Home screen.
  3. Press F7 to rewind and F9 to fast forward.
  4. Press F8 or spacebar to play or pause content.
  5. Press F11 to decrease volume or F12 to increase volume.
  6. Use the arrow keys to navigate.
  7. Press return to make selections.