17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να ρυθμίσετε το Photos App και πως να το χρησιμοποιήσετε

    Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η νέα εφαρμογή Photos για OS X, άνοιξε μια νέα εποχή στον τομέα διαχείρισης των φωτογραφιών μας. Η νέα αυτή εφαρμογή, πήρε τα θεμέλια της από τις εφαρμογές iPhoto και Photos για iOS, προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες έναν γρήγορο και λειτουργικό τρόπο στην διαχείριση των φωτογραφιών τους, καθώς και στον τρόπο που μοιράζονται τις φωτογραφίες με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν είναι η πρώτη σας φορά που χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών ή αν αναβαθμίζετε από την εφαρμογή iPhoto ή είστε στην ανακάλυψη μιας νέας εφαρμογής η οποία δεν είναι ούτε ίδια με το Aperture ή το Lightroom, τότε ίσως η νέα εφαρμογή Photos για OS X να είναι η πιο κατάλληλη για εσάς.

     

    Ξεκινώντας για πρώτη φορά με την εφαρμογή Photos για OS X

    photos-for-os-x-get-started

     

    Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή Photos για OS X, θα σας προτείνει να κάνετε ένα tour. Αυτό το μικρό tour θα σας δείξει με συντομία τα χαρακτηριστικά για τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και κοινοποίησης των φωτογραφιών σας. Μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το βήμα ωστόσο και να πατήσετε στο κουμπί Get Started για να πάτε στο επόμενο βήμα.

    photos-for-os-x-use-icloud-photo-libraryΣτην συνέχεια, θα ερωτηθείτε από την εφαρμογή για το αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το iCloud Photo Library. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας επιτρέπει να συγχρονίσετε και να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας, από όλες τις συσκευές που έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργεία iCloud, αλλά αυτό πάντα έρχεται με κάποιο συγκεκριμένο κόστος, σε περίπτωση που η βιβλιοθήκη σας είναι αρκετά μεγάλη.

    Από εδώ και στο εξής, τα παρακάτω χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η μία είναι οδηγίες για τους χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά το Photos και η άλλη για εκείνους που χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές iPhoto, Aperture, Lightroom και άλλα.

     

    Οδηγίες για χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών σε Mac

    Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το iPhoto στο παρελθόν? Έχετε φακέλους με τυχαίες φωτογραφίες στην επιφάνεια εργασίας σας οι οποίες θέλουν τακτοποίηση? Η νέα εφαρμογή Photos για OS X κάνει εύκολη πλέον την μεταφορά αυτών των φακέλων από την επιφάνεια εργασίας σας και το iPhone σας και την τοποθέτηση τους εντός της εφαρμογής Photos. Η παρακάτω εικόνα σας δείχνει πως να το κάνετε.

    photos-for-mac-import-options

     

    Μόλις τελειώσετε το αρχικό setάρισμα, θα σας ζητηθεί από την εφαρμογή να προσθέσετε κάποιες φωτογραφίες μέσα στην εφαρμογή Photos για OS X. Μπορείτε επίσης να κάνετε κάτι τέτοιο απλά συνδέοντας μια εξωτερική κάμερα σας, το iPhone σας ή ακόμα και μία κάρτα μνήμης. Μπορείτε επίσης να σύρετε διάφορους φακέλους εντός της εφαρμογής ή να πάτε στο File > Import από την menu bar.

     

    Οδηγίες για χρήστες που αναβαθμίζουν από iPhoto ή Aperture

    photos-for-os-x-preparing

    Αν είχατε έστω και μία iPhoto library στο Mac υπολογιστή σας, τότε θα αναβαθμιστεί αυτόματα στην βιβλιοθήκη της εφαρμογής Photos. Η παλαιά βιβλιοθήκη σας iPhoto ωστόσο, θα παραμείνει στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhoto για οποιοδήποτε λόγο, αλλά αλλαγές που θα γίνουν σε κάποιες παλιές σας φωτογραφίες μέσω του iPhoto, δεν θα είναι δυνατό να συγχρονιστούν με την νέα εφαρμογή Photos.

    photos-for-os-x-choose-library

     

    Αν έχετε πολλαπλές βιβλιοθήκες στον υπολογιστή σας, τότε η εφαρμογή Photos θα σας ρωτήσει ποια βιβλιοθήκη θέλετε να κάνετε import. Δυστηχώς, δεν μπορείτε να ενώσετε πολλαπλές βιβλιοθήκες σε μία, μέσα στην εφαρμογή Photos. Πρέπει να επιλεξετε ποια βιβλιοθήκη θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σε περίπτωση που θέλετε να ενωποιήσετε πολλές βιβλιοθήκες σε μία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Aperture και στην συνέχεια μέσω της εφαρμογής Photos να εισάγετε την βιβλιοθήκη εντός της εφαρμογής Photos.

    Ώρα για δράση…

    photos-for-os-x-overview_0

     

    Εφόσον κάνετε import ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών σας ή ολόκληρη την βιβλιοθήκη σας, τότε εκεί ξεκινάει η δράση. Μπορείτε να ρίξετε πλέον μια συνολική ματιά στην εφαρμογή για να δείτε τις νέες λειτουργίες της εφαρμογής.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles