Monday, June 1, 2020

[Οδηγός]|Πως να ρυθμίσετε το Photos App και πως να το χρησιμοποιήσετε

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η νέα εφαρμογή Photos για OS X, άνοιξε μια νέα εποχή στον τομέα διαχείρισης των φωτογραφιών μας. Η νέα αυτή εφαρμογή, πήρε τα θεμέλια της από τις εφαρμογές iPhoto και Photos για iOS, προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες έναν γρήγορο και λειτουργικό τρόπο στην διαχείριση των φωτογραφιών τους, καθώς και στον τρόπο που μοιράζονται τις φωτογραφίες με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν είναι η πρώτη σας φορά που χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών ή αν αναβαθμίζετε από την εφαρμογή iPhoto ή είστε στην ανακάλυψη μιας νέας εφαρμογής η οποία δεν είναι ούτε ίδια με το Aperture ή το Lightroom, τότε ίσως η νέα εφαρμογή Photos για OS X να είναι η πιο κατάλληλη για εσάς.

 

Ξεκινώντας για πρώτη φορά με την εφαρμογή Photos για OS X

photos-for-os-x-get-started

 

Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή Photos για OS X, θα σας προτείνει να κάνετε ένα tour. Αυτό το μικρό tour θα σας δείξει με συντομία τα χαρακτηριστικά για τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και κοινοποίησης των φωτογραφιών σας. Μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το βήμα ωστόσο και να πατήσετε στο κουμπί Get Started για να πάτε στο επόμενο βήμα.

photos-for-os-x-use-icloud-photo-libraryΣτην συνέχεια, θα ερωτηθείτε από την εφαρμογή για το αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το iCloud Photo Library. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας επιτρέπει να συγχρονίσετε και να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας, από όλες τις συσκευές που έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργεία iCloud, αλλά αυτό πάντα έρχεται με κάποιο συγκεκριμένο κόστος, σε περίπτωση που η βιβλιοθήκη σας είναι αρκετά μεγάλη.

Από εδώ και στο εξής, τα παρακάτω χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η μία είναι οδηγίες για τους χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά το Photos και η άλλη για εκείνους που χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές iPhoto, Aperture, Lightroom και άλλα.

 

Οδηγίες για χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών σε Mac

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το iPhoto στο παρελθόν? Έχετε φακέλους με τυχαίες φωτογραφίες στην επιφάνεια εργασίας σας οι οποίες θέλουν τακτοποίηση? Η νέα εφαρμογή Photos για OS X κάνει εύκολη πλέον την μεταφορά αυτών των φακέλων από την επιφάνεια εργασίας σας και το iPhone σας και την τοποθέτηση τους εντός της εφαρμογής Photos. Η παρακάτω εικόνα σας δείχνει πως να το κάνετε.

photos-for-mac-import-options

 

Μόλις τελειώσετε το αρχικό setάρισμα, θα σας ζητηθεί από την εφαρμογή να προσθέσετε κάποιες φωτογραφίες μέσα στην εφαρμογή Photos για OS X. Μπορείτε επίσης να κάνετε κάτι τέτοιο απλά συνδέοντας μια εξωτερική κάμερα σας, το iPhone σας ή ακόμα και μία κάρτα μνήμης. Μπορείτε επίσης να σύρετε διάφορους φακέλους εντός της εφαρμογής ή να πάτε στο File > Import από την menu bar.

 

Οδηγίες για χρήστες που αναβαθμίζουν από iPhoto ή Aperture

photos-for-os-x-preparing

Αν είχατε έστω και μία iPhoto library στο Mac υπολογιστή σας, τότε θα αναβαθμιστεί αυτόματα στην βιβλιοθήκη της εφαρμογής Photos. Η παλαιά βιβλιοθήκη σας iPhoto ωστόσο, θα παραμείνει στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhoto για οποιοδήποτε λόγο, αλλά αλλαγές που θα γίνουν σε κάποιες παλιές σας φωτογραφίες μέσω του iPhoto, δεν θα είναι δυνατό να συγχρονιστούν με την νέα εφαρμογή Photos.

photos-for-os-x-choose-library

 

Αν έχετε πολλαπλές βιβλιοθήκες στον υπολογιστή σας, τότε η εφαρμογή Photos θα σας ρωτήσει ποια βιβλιοθήκη θέλετε να κάνετε import. Δυστηχώς, δεν μπορείτε να ενώσετε πολλαπλές βιβλιοθήκες σε μία, μέσα στην εφαρμογή Photos. Πρέπει να επιλεξετε ποια βιβλιοθήκη θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σε περίπτωση που θέλετε να ενωποιήσετε πολλές βιβλιοθήκες σε μία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Aperture και στην συνέχεια μέσω της εφαρμογής Photos να εισάγετε την βιβλιοθήκη εντός της εφαρμογής Photos.

Ώρα για δράση…

photos-for-os-x-overview_0

 

Εφόσον κάνετε import ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών σας ή ολόκληρη την βιβλιοθήκη σας, τότε εκεί ξεκινάει η δράση. Μπορείτε να ρίξετε πλέον μια συνολική ματιά στην εφαρμογή για να δείτε τις νέες λειτουργίες της εφαρμογής.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone XS Max και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...

Δείτε το νεότερο Navy Blue iPhone 12 Pro concept βίντεο

Οι φήμες για ένα Navy Blue iPhone χρωματισμό δεν είναι νέες και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως η Apple θα φέρει αυτόν τον...

Η Apple κλείνει προσωρινά όλα τα Apple Stores στην Αμερική εξαιτίας των άγριων διαδηλώσεων...

Η Apple προσωρινά κλείνει όλα τα μεγάλα καταστήματα της στην Αμερική για να προστατέψει τους εργαζομένους της αλλά και το καταναλωτικό κοινό...

Η Apple θα φέρει το ‘Killers of the Flower Moon’ του Martin Scorsese στην...

Πίσω τον Απρίλιο σας είχαμε αναφέρει την φήμη πως η Apple και η Netflix προσπαθούσαν πολύ σκληρά για να κερδίσουν στις αντίστοιχες...

Το “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon έγινε διαθέσιμο στην Apple Arcade υπηρεσία

Η Apple Arcade υπηρεσία δέχτηκε ένα νέο side-scrolling τίτλο στην συλλογή της που ακούει στο όνομα “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon.

“Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition” έρχεται στις 27 Αυγούστου

Η Square Enix και επίσημα από το Twitter την ημερομηνία διάθεσης του επερχόμενου Final Fantasy τίτλου. Σύμφωνα με Square...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!