23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Νέες Wi-Fi ευπάθειες επηρεάζουν τις περισσότερες συσκευές αλλά το ρίσκο είναι μικρό

    Ένας ερευνητής ασφαλείας που έχει ένα πολύ καλό ιστορικό στην ανακάλυψη Wi-Fi ευπαθείας βρήκε νέες κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του Wi-Fi στάνταρ και έτσι αυτές είναι παρών σχεδόν σε κάθε συσκευή από το 1997 και έπειτα.

    Τα κενά αυτά ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έναν hacker για να κλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, να έχει έλεγχο έξυπνων συσκευή ακόμη και να πάρει την κυριότητα κάποιον υπολογιστών. Τα καλά όμως νέα είναι πως το ρίσκο τέτοιων φαινομένων για τους καθημερινούς χρήστες είναι μικρό και επίσης είναι εύκολο να προστατευτεί κάποιος.

    Οι νέες ευπάθειες ανακαλύφτηκαν από τον Βέλγο ερευνητή ασφαλείας Mathy Vahoef που έχει φτιάξει όνομα στην κοινότητα για αυτό τον λόγο. Οι τελευταίες επηρεάζουν ακόμη και το WPA3 στάνταρ που είναι το νεότερο και πιο ασφαλές.

    Ο Vanhoef κοινοποίησε και ένα βίντεο δείχνοντας 3 τέτοιες επιθέσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.