Saturday, July 27, 2024

Νέα έκθεση παρουσιάζει τις σημαντικές δυσκολίες στην δημιουργία του AR/VR headset της Apple

Ο Wayne Ma της The Information δημοσίευσε σήμερα μια εκτενή αναφορά που περιγράφει λεπτομερώς τις τεχνικές και ηγετικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η Apple κατά την ανάπτυξη των φημολογούμενων headsets AR/VR, τα οποία επί του παρόντος αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Για παράδειγμα, η έκθεση ισχυρίζεται ότι η ομάδα της Apple που εργαζόταν για το headset, με επικεφαλής τον πρώην στέλεχος της Dolby, Μάικ Ρόκγουελ, έπρεπε να παλεύει για να λάβει βοήθεια με το έργο από άλλα μέρη της εταιρείας. Από τα μέσα του 2017, η ομάδα εργαζόταν επίσης σε κτίρια γραφείων στο Sunnyvale της Καλιφόρνια που βρίσκονταν αρκετά μίλια μακριά από τα κεντρικά γραφεία της Apple, κάτι που φέρεται ότι «βοήθησε στη διατήρηση της ομάδας να περνάει απαρατήρητη για την υπόλοιπη Apple».

Στις αρχές του 2018, για παράδειγμα, ένα από τα μέλη της ομάδας του Ρόκγουελ ζήτησε από την ομάδα μηχανικής υλικού κάμερας της Apple να προσθέσει μια δυνατότητα υλικολογισμικού που θα βελτίωνε την ταχύτητα με την οποία οι κάμερες του headset θα μπορούσαν να τραβήξουν εικόνες και να τις ξανά προβάλουν σε μια οθόνη. Η ομάδα του Ρόκγουελ ήθελε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα σε ένα πρωτότυπο headset πριν από μια σημαντική επίδειξη για τους κορυφαίους 100 υπαλλήλους της Apple, γνωστή ως T100. Το μέλος της ομάδας του Ρόκγουελ ενημερώθηκε ότι τα ακουστικά δεν ήταν προτεραιότητα και η ομάδα του θα έπρεπε να περιμένει μέχρι την αποστολή του iPhone XS αργότερα εκείνο το έτος.

Η έκθεση προσθέτει ότι η ομάδα εξέτασε το ενδεχόμενο ανταλλαγής μπαταριών για το headset που θα επέτρεπε στους χρήστες να το φορούν έως και οκτώ ώρες την ημέρα, αλλά η ιδέα τελικά καταργήθηκε λόγω της πολυπλοκότητας που υπήρχε. Από το 2021, το headset είχε μια μπαταρία που μπορούσε να διαρκέσει «αρκετές ώρες, σύμφωνα με παρόμοια προϊόντα», σύμφωνα με την έκθεση.

Η πλήρης έκθεση περιγράφει πολλές άλλες προκλήσεις και αξίζει κάποιος να την διαβάσει εδώ.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.