15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η συμπεριφορά και η τοποθεσία σας στο διαδίκτυο κοινοποιούνται στους διαφημιστές 747 φορές την ημέρα

    Οι εταιρείες τεχνολογίας διαφημίσεων μοιράζονται τη συμπεριφορά και την τοποθεσία σας στο διαδίκτυο με τους διαφημιστές κατά μέσο όρο 747 φορές την ημέρα στις ΗΠΑ και 376 φορές την ημέρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια έκθεση μιας ομάδας πολιτικών ελευθεριών. Η έκθεση τους αυτή περιγράφει την πρακτική αυτή ως τη μεγαλύτερη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής στον κόσμο.

    Η έκθεση αναφέρει ότι η Google είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται υποβολή προσφορών σε πραγματικό χρόνο (RTB) για να επιτρέψει στους διαφημιστές να στοχεύουν χρήστες του Διαδικτύου μέσω της συμπεριφοράς περιήγησης και των τοποθεσιών…

    Η Google και άλλοι βασικοί παίκτες στο σύστημα δημοπρασιών διαφημίσεων υψηλής ταχύτητας που βασίζεται στην επιτήρηση επεξεργάζονται και διαβιβάζουν τα δεδομένα των ανθρώπων δισεκατομμύρια φορές την ημέρα.

    Όταν βλέπετε μια διαφήμιση σε έναν ιστότοπο, αυτή η διαφήμιση μπορεί να έχει δεσμευτεί αυτόματα λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν τη δείτε.

    Ο τρόπος που λειτουργεί αυτό υποτίθεται ότι είναι αβλαβής. Ας υποθέσουμε ότι επισκέπτεστε έναν ιστότοπο σχετικά με πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Βοστώνη και η Google έχει τη σύμβαση να πουλήσει διαφημιστικό χώρο σε αυτόν τον ιστότοπο. Το γεγονός ότι επισκεφτήκατε τον ιστότοπο σημαίνει ότι η Google γνωρίζει ότι ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε τη Βοστώνη. Η διεύθυνση IP σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της γενικής τοποθεσίας σας. Έτσι, το λογισμικό αυτοματοποιημένης πώλησης διαφημίσεων της Google μπορεί να ανακοινώσει: “Έχουμε 100.000 άτομα από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τη Βοστώνη – πόσο θα πληρώσετε για να τους εμφανίσετε μια διαφήμιση;”

    Οι διαφημιστές που ενδιαφέρονται για αυτό το κοινό θα έχουν ήδη καταχωρίσει λεπτομέρειες στο σύστημα πωλήσεων διαφημίσεων της Google, δηλώνοντας το ποσό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για διαφημίσεις σε διάφορες ομάδες-στόχους. Η Google βρίσκει την εταιρεία με το υψηλότερο ποσό και στη συνέχεια εμφανίζει τη διαφήμισή της.

    Αν και οι διαφημιστές δεν γνωρίζουν την ταυτότητά σας, οι εταιρείες τεχνολογίας διαφημίσεων μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες από το πρόγραμμα περιήγησης σας που αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από την τοποθεσία σας και τον συγκεκριμένο ιστότοπο που επισκέπτεστε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.