19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Μεγαλύτερα από ποτέ τα έξοδα της Apple για ανταλλακτικά και κατασκευή iPhones

    iphone5-apps

    Τα δεδομένα που κατέθεσε πρόσφατα η Apple και αφορούν 10 συνεχή τρίμηνα , δείχνουν μια τεράστια αύξηση για αγορές εξαρτημάτων και στα κόστη κατασκευής, καθώς η εταιρεία αυτό το φθινόπωρο μπαίνει στην φάση λανσαρίσματος πολυαναμενόμενων συσκευών όπως το iPhone 6 και το φημολογούμενο iWatch.

    r&D

    Το έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς αυτήν την εβδομάδα δείχνει μια αύξηση 22% από τρίμηνο σε τρίμηνο με συνολικές προμήθειες από τρίτους κατασκευαστές του ύψους των 15.4 δις $. Η επισήμανση του εγγράφου έγινε από την αναλύτρια  της Morgan Stanley, Katy Huberty. Επιπλέον,σύμφωνα με την Huberty, η Apple έχει επιβεβαιωμένες παραγγελίες που αφορούν σε εργαλεία για τα νέα προϊόντα, διαφημιστικά έξοδα, R&D, και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών ύψους 5.6 δις $.

    Αθροίζοντας κανείς αυτά τα 2 ποσά, 21 δις $, βλέπει μια άνοδο της τάξης του 46% σε σχέση με πέρυσι!!! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει συμβεί από την εποχή του λανσαρίσματος του iPhone to 2007.

    revenue

    Σύμφωνα με την αναλύτρια, αυτή η τεράστια αύξηση οφείλεται, αφενός γιατί η Apple αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων με 70-80 εκατ. iPhones  σε 2 εκδόσεις μία με 4.7 ίντσες και μία με 5.5, αφετέρου διότι προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πολυπόθητου iWatch. Τέλος να αναφέρουμε ότι η Apple, αναμένεται να ανανεώσει και τις σειρές του iPad και του apple TV αυτό το φθινόπωρο.

    Όπως καταλαβαίνεται, μας περιμένει ένα πολύ “θερμό” φθινόπωρο….

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles