20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Καθαρισμός – Απολύμανση των προϊόντων Apple | Επίσημες οδηγίες

    Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των προϊόντων Apple ποικίλλουν και κάθε προϊόν μπορεί να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις καθαρισμού, οι οποίες ενδεχομένως να διαφέρουν ανάλογα με το εξάρτημα που καθαρίζετε. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που ισχύουν για όλα τα προϊόντα:

    • Χρησιμοποιήστε μόνο απαλό πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε υφάσματα, πετσέτες, χαρτοπετσέτες και παρόμοια υλικά με τραχιά επιφάνεια που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. 
    • Αποσυνδέστε όλα τα εξωτερικά τροφοδοτικά, τις συσκευές και τα καλώδια.
    • Προφυλάξτε το προϊόν από υγρά.
    • Προσέξτε να μην εισχωρήσει υγρασία στα ανοίγματα.
    • Μην χρησιμοποιείτε σπρέι, διαλύτες ή λειαντικά μέσα.
    • Μην ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας επάνω στο προϊόν.

    Φορητοί υπολογιστές

    Μάθετε πώς να καθαρίζετε τον φορητό υπολογιστή Mac.

    MacBook, MacBook Pro και MacBook Air

    Όταν καθαρίζετε το εξωτερικό του MacBook, του MacBook Pro ή του MacBook Air, τερματίστε πρώτα τη λειτουργία του υπολογιστή και αποσυνδέστε το τροφοδοτικό ρεύματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρά βρεγμένο, απαλό πανί χωρίς χνούδι, για να καθαρίσετε το εξωτερικό του υπολογιστή. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα διάφορα ανοίγματα. Μην ψεκάζετε υγρά απευθείας επάνω στον υπολογιστή. Μην χρησιμοποιείτε σπρέι, διαλύτες, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο ενδέχεται να καταστρέψει το φινίρισμα.

    Για να καθαρίσετε την οθόνη του MacBook, του MacBook Pro ή του MacBook Air, τερματίστε πρώτα τη λειτουργία του υπολογιστή και αποσυνδέστε το τροφοδοτικό ρεύματος. Βρέξτε ελαφρά μόνο με νερό ένα απαλό πανί χωρίς χνούδι και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή.

    Μοντέλα MacBook Pro από το 2016 και νεότερα με Touch Bar και Touch ID: Καθαρίστε το Touch Bar και το Touch ID (κουμπί τροφοδοσίας) σε αυτούς τους υπολογιστές με τον ίδιο τρόπο που θα καθαρίζατε την οθόνη. Τερματίστε τη λειτουργία του Mac και αποσυνδέστε το τροφοδοτικό ρεύματος. Βρέξτε ελαφρά μόνο με νερό ένα απαλό πανί χωρίς χνούδι και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το Touch Bar και το Touch ID.

    MacBook (13 ιντσών, τέλη 2009) και MacBook (13 ιντσών, μέσα 2010): Στο κάτω περίβλημα αυτών των υπολογιστών έχει χρησιμοποιηθεί ένα μαλακό αντιολισθητικό υλικό. Χρησιμοποιήστε ένα πανί με μικροΐνες 3M Gray Microfiber ή ένα απαλό πανί χωρίς βαφές ή χνούδι, για να καθαρίσετε το κάτω περίβλημα.

    Επιτραπέζιοι υπολογιστές

    Μάθετε πώς να καθαρίζετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή Mac.

    Mac Pro, Mac mini και iMac

    Αρχικά, τερματίστε τη λειτουργία του Mac και αποσυνδέστε το καλώδιο ρεύματος, καθώς και τυχόν άλλες συνδεδεμένες συσκευές. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρά βρεγμένο, απαλό πανί χωρίς χνούδι, για να καθαρίσετε το εξωτερικό του υπολογιστή. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα διάφορα ανοίγματα. Μην ψεκάζετε υγρά απευθείας επάνω στον υπολογιστή. Μην χρησιμοποιείτε σπρέι, διαλύτες, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο ενδέχεται να καταστρέψει το φινίρισμα.

    Για να καθαρίσετε την οθόνη του iMac, βρέξτε ελαφρά μόνο με νερό το πανί που συνόδευε τον iMac σας ή κάποιο άλλο καθαρό, απαλό πανί χωρίς χνούδι και σκουπίστε την οθόνη. 

    Μην καθαρίζετε την οθόνη του iMac με καθαριστικό που περιέχει ασετόν. Χρησιμοποιήστε καθαριστικό που προορίζεται για χρήση σε οθόνες. Μην ψεκάζετε ποτέ καθαριστικό απευθείας επάνω στην οθόνη. Ενδέχεται να εισχωρήσει στο εσωτερικό της και να προκαλέσει βλάβη.

    Περιφερειακά

    Ασύρματα ή USB πληκτρολόγια, ποντίκια και επιφάνειες αφής Apple

    Πρώτα, απενεργοποιήστε τη συσκευή. Αν η συσκευή λειτουργεί με αφαιρούμενες μπαταρίες, αφαιρέστε τις μπαταρίες. (Αν η συσκευή σας είναι ενσύρματη, απλώς αποσυνδέστε την από τον υπολογιστή σας.)

    Στη συνέχεια, καθαρίστε το εξωτερικό της συσκευής με ένα πανί χωρίς χνούδι, ελαφρά βρεγμένο με νερό. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα και μην χρησιμοποιείτε σπρέι, διαλύτες, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου.

    Αν το Magic Mouse ή το Magic Mouse 2 δεν κινείται σωστά, ενδέχεται να υπάρχουν τρίχες ή άλλα σωματίδια στον φακό του αισθητήρα. Αναποδογυρίστε το ποντίκι και επιθεωρήστε την οπή του αισθητήρα με δυνατό φως. Αν δείτε σωματίδια, καθαρίστε την οπή του αισθητήρα προσεκτικά με αέρα υπό πίεση.

    Θήκη για iPhone από σιλικόνη

    Για να καθαρίσετε τη θήκη για iPhone από σιλικόνη, αφαιρέστε το iPhone από τη θήκη. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι, για να σκουπίσετε το εξωτερικό και το εσωτερικό της θήκης για iPhone. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε τη θήκη για iPhone.

    Θήκη για iPhone από δέρμα

    Η δερμάτινη θήκη για iPhone είναι φτιαγμένη από φυσικό δέρμα. Η εμφάνισή της θα αλλάζει με τη χρήση. Ενδέχεται να αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό λούστρο (πατίνα) και να αλλάξει χρώμα εξαιτίας των ελαίων της επιδερμίδας σας και της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα η φυσική όψη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

    Ο καθαρισμός του δέρματος μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του. Αν επιλέξετε να καθαρίσετε αυτήν τη θήκη, αφαιρέστε την πρώτα από το iPhone. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι χεριών, για να καθαρίσετε προσεκτικά τη θήκη για iPhone. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό σε ένα στεγνό καθαρό πανί. Τα καθαριστικά και τα μαλακτικά για δέρμα ενδέχεται να αλλάξουν το χρώμα του δέρματος.

    Αποφύγετε την έκθεση της θήκης για iPhone σε παρατεταμένη και έντονη ηλιακή ακτινοβολία, θερμότητα και υγρασία. Η έκθεση σε νερό, έλαια, προϊόντα μακιγιάζ και υλικά που έχουν υποστεί βαφή (όπως το ντένιμ) ενδέχεται να προκαλέσει λεκέδες στα κατεργασμένα δέρματα.

    Θήκη για iPhone – διαφανής

    Για να καθαρίσετε τη διαφανή θήκη για iPhone, αφαιρέστε το iPhone από τη θήκη. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, στεγνό πανί χωρίς χνούδι, για να σκουπίσετε το εξωτερικό και το εσωτερικό της θήκης. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε τη θήκη.

    Θήκη Smart Battery Case για iPhone

    Για να καθαρίσετε τη θήκη Smart Battery Case, αφαιρέστε το iPhone από τη θήκη. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι, για να σκουπίσετε το εξωτερικό της θήκης. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε τη θήκη.

    Για τον καθαρισμό του εσωτερικού βύσματος Lightning, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, στεγνό πανί χωρίς χνούδι. Μην χρησιμοποιήσετε υγρά ή προϊόντα καθαρισμού.

    Αξεσουάρ για iPad

    Apple Pencil

    Για να καθαρίσετε το Apple Pencil, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Με το ελαφρά βρεγμένο πανί, σκουπίστε το Apple Pencil από το άκρο –χωρίς να σκουπίσετε το ίδιο το άκρο– προς την άλλη πλευρά του Apple Pencil. Προσέξτε να μην εισχωρήσει υγρασία στη σχισμή ανάμεσα στο άκρο και το σώμα του Apple Pencil.

    iPad Smart Keyboard, Smart Keyboard Folio, Smart Cover και Smart Case από πολυουρεθάνη

    Για να καθαρίσετε το Smart Keyboard, το Smart Keyboard Folio, το Smart Cover ή το Smart Case από πολυουρεθάνη, αφαιρέστε το πρώτα από το iPad. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Σκουπίστε το μπροστινό μέρος και το εσωτερικό με ένα απαλό πανί χωρίς χνούδι.

    Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε αυτό το προϊόν.

    iPad Smart Cover και Smart Case από δέρμα

    Το δερμάτινο κάλυμμα και η δερμάτινη θήκη για iPad είναι φτιαγμένα από φυσικό δέρμα. Η εμφάνισή τους θα αλλάζει με τη χρήση. Ενδέχεται να αποκτήσουν ένα χαρακτηριστικό λούστρο (πατίνα) και να αλλάξουν χρώμα εξαιτίας των ελαίων της επιδερμίδας σας και της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα η φυσική όψη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

    Ο καθαρισμός του δέρματος μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του. Αν αποφασίσετε να καθαρίσετε το δέρμα, αφαιρέστε πρώτα το κάλυμμα/τη θήκη από το iPad. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι χεριών, για να καθαρίσετε προσεκτικά το δέρμα. Σκουπίστε το εξωτερικό και το εσωτερικό με ένα απαλό πανί χωρίς χνούδι, για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό σε ένα στεγνό καθαρό πανί. Τα ήπια καθαριστικά ή μαλακτικά μπορεί να βοηθήσουν στην αφαίρεση ορισμένων λεκέδων, αλλά ενδέχεται επίσης να αλλάξουν το χρώμα του δέρματος.

    Αποφύγετε την έκθεση του καλύμματος/της θήκης για iPad από δέρμα σε παρατεταμένη και έντονη ηλιακή ακτινοβολία, θερμότητα και υγρασία. Η έκθεση σε νερό, έλαια, προϊόντα μακιγιάζ και υλικά που έχουν υποστεί βαφή (όπως το ντένιμ) ενδέχεται να προκαλέσει λεκέδες στα κατεργασμένα δέρματα.

    iPad Silicone Case

    Για να καθαρίσετε το iPad Silicone Case, αφαιρέστε το iPad από τη θήκη. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι, για να σκουπίσετε το εξωτερικό και το εσωτερικό της θήκης. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε τη θήκη για iPad.

    iPad

    Χειριστείτε το iPad με προσοχή, για να διατηρήσετε την εμφάνισή του. Αν ανησυχείτε για χαρακιές ή γδαρσίματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές θήκες που πωλούνται ξεχωριστά. Για να καθαρίσετε το iPad, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια και απενεργοποιήστε το (πιέστε παρατεταμένα το κουμπί ύπνου/αφύπνισης και, στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό στην οθόνη). Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, αέρα υπό πίεση, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε το iPad. Το iPad διαθέτει ελαιοαπωθητική επίστρωση στην οθόνη. Απλώς σκουπίστε την οθόνη του iPad με ένα απαλό πανί χωρίς χνούδι, για να αφαιρέσετε τα έλαια που αφήνουν τα χέρια σας. Η δυνατότητα αυτής της επίστρωσης να απωθεί τα έλαια θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και τη φυσιολογική χρήση, ενώ το τρίψιμο της οθόνης με τραχύ υλικό θα μειώσει παραπάνω αυτήν τη δυνατότητα και ενδέχεται να χαράξει την οθόνη.

    iPod

    iPod touch

    Για να καθαρίσετε το iPod touch, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια και απενεργοποιήστε το (πιέστε παρατεταμένα το κουμπί ύπνου/αφύπνισης και, στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό στην οθόνη). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, αέρα υπό πίεση, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε το iPod touch.

    iPod classic

    Για να καθαρίσετε το iPod classic, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια, απενεργοποιήστε το iPod classic και σύρετε τον διακόπτη αναμονής στη θέση HOLD. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, αέρα υπό πίεση, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε το iPod classic.

    iPod nano

    Για να καθαρίσετε το iPod nano, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια, απενεργοποιήστε το iPod nano και σύρετε τον διακόπτη αναμονής στη θέση HOLD. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, αέρα υπό πίεση, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε το iPod nano.

    Στο iPod nano 6ης γενιάς, το οποίο δεν έχει διακόπτη αναμονής, πρέπει να πιέσετε μόνο το κουμπί ύπνου/αφύπνισης, για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή πριν από τον καθαρισμό.

    iPod shuffle

    Για να καθαρίσετε το iPod shuffle, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια, απενεργοποιήστε το (σύρετε τον διακόπτη στη θέση OFF) και χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, αέρα υπό πίεση, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε το iPod shuffle.

    iPod mini

    Για να καθαρίσετε το iPod mini, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια, απενεργοποιήστε το iPod mini και σύρετε τον διακόπτη αναμονής στη θέση HOLD. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ελαφρά βρεγμένο πανί χωρίς χνούδι. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε υγρό για τζάμια, οικιακά καθαριστικά, αέρα υπό πίεση, σπρέι, διαλύτες, αμμωνία, λειαντικά μέσα ή καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να καθαρίσετε το iPod mini.

    Καθαρισμός των AirPods και των AirPods Pro

    • Μην βάζετε τα AirPods ή τα AirPods Pro κάτω από τρεχούμενο νερό.
    • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
    • Αν τα AirPods ή τα AirPods Pro εκτεθούν σε ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες ή άλλη φθορά, όπως σαπούνι, σαμπουάν, μαλακτικό, λοσιόν, αρώματα, διαλύτες, απορρυπαντικά, οξέα ή όξινες τροφές, εντομοαπωθητικά, αντηλιακό, λάδι ή βαφή μαλλιών:
      • Καθαρίστε τα με ένα πανί ελαφρώς βρεγμένο με καθαρό νερό και σκουπίστε τα με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
      • Αφήστε τα να στεγνώσουν πλήρως πριν τα τοποθετήσετε στη θήκη φόρτισης.
      • Μην επιχειρήσετε να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να στεγνώσουν πλήρως.
    • Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στα ανοίγματα.
    • Καθαρίστε τα πλέγματα του μικροφώνου και του ηχείου με μια στεγνή μπατονέτα.
    • Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή υλικά με τραχιά επιφάνεια, για να καθαρίσετε τα AirPods ή τα AirPods Pro.

    Καθαρισμός της θήκης των AirPods και AirPods Pro

    Καθαρίστε τη θήκη φόρτισης με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αν χρειαστεί, μπορείτε να βρέξετε λίγο το πανί με διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης. Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στις θύρες φόρτισης. Ακολουθούν μερικές οδηγίες ακόμα:

    • Απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από το βύσμα Lightning με μια καθαρή, στεγνή βούρτσα με μαλακές τρίχες.
    • Μην χρησιμοποιείτε υλικά με τραχιά επιφάνεια για τον καθαρισμό της θήκης φόρτισης.
    • Για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στις μεταλλικές επαφές, μην τοποθετείτε τίποτα στις θύρες φόρτισης.

    Καθαρισμός των άκρων ακουστικών των AirPods Pro

    1. Αν συσσωρευτεί νερό στο άκρο ακουστικού, χτυπήστε ελαφρά το AirPod σε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι με το άνοιγμα του άκρου ακουστικού στραμμένο προς τα κάτω, για να αφαιρεθεί.
    2. Βγάλτε τα άκρα ακουστικών από κάθε AirPod και ξεπλύνετέ τα με νερό. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή άλλα οικιακά καθαριστικά.
    3. Σκουπίστε τα άκρα ακουστικών με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα ακουστικών είναι απολύτως στεγνά πριν τα επανατοποθετήσετε σε κάθε AirPod.
    4. Κουμπώστε τα άκρα ακουστικών σε κάθε AirPod. Τα άκρα ακουστικών έχουν οβάλ σχήμα, επομένως φροντίστε να τα ευθυγραμμίσετε πριν τα ασφαλίσετε στη θέση τους.

    Καθαρισμός των EarPods

    • Μην βάζετε τα EarPods κάτω από τρεχούμενο νερό.
    • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
    • Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στα ανοίγματα.
    • Καθαρίστε τα πλέγματα του μικροφώνου και του ηχείου προσεκτικά με μια στεγνή μπατονέτα. Απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τα πλέγματα με μια καθαρή, στεγνή βούρτσα με μαλακές τρίχες.
    • Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή υλικά με τραχιά επιφάνεια, για να καθαρίσετε τα EarPods.

    Καθαρισμός και στέγνωμα του Apple Watch

    Διατηρήστε το Apple Watch σας καθαρό και στεγνό. Τα σαπούνια, προϊόντα καθαρισμού, λειαντικά μέσα,1 ο πεπιεσμένος αέρας, ο καθαρισμός με υπερήχους και οι εξωτερικές πηγές θερμότητες ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στο Apple Watch και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε. 

    Για να καθαρίσετε το Apple Watch, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

    1. Απενεργοποιήστε το Apple Watch και αφαιρέστε το από τον φορτιστή.
    2. Αν έχετε δερμάτινο λουράκι, αφαιρέστε το από το Apple Watch σας.
    3. Καθαρίστε το Apple Watch με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μουσκέψετε το πανί ελαφρά με καθαρό νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε το Apple Watch κάτω από ελαφρώς τρεχούμενο, ζεστό, καθαρό νερό για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.  Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι και άλλα προϊόντα καθαρισμού.
    4. Στεγνώστε το Apple Watch, καθώς και την επιφάνεια του πίσω κρυστάλλου, με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

    Καθαρισμός και στέγνωμα του Digital Crown

    Αν το Digital Crown κολλήσει ή δεν μετακινείται, ελέγξτε για τυχόν ακαθαρσίες και σκουπίστε το Apple Watch σας. Αν βρείτε ουσίες όπως σκόνη ή λοσιόν γύρω από το Digital Crown, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το καθαρίσετε και επαναλάβετε όπως απαιτείται:

    1. Απενεργοποιήστε το Apple Watch και αφαιρέστε το από τον φορτιστή.
    2. Αν έχετε δερμάτινο λουράκι, αφαιρέστε το από το Apple Watch σας.
    3. Κρατήστε το Digital Crown κάτω από καθαρό, ζεστό νερό που τρέχει ελαφρά από τη βρύση για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι και άλλα προϊόντα καθαρισμού.
    4. Περιστρέφετε και πατάτε συνεχώς το Digital Crown καθώς το νερό πέφτει πάνω στο μικρό κενό μεταξύ του τροχού και του περιβλήματος.  
    5. Στεγνώστε το Apple Watch με ένα απορροφητικό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Φροντίστε να σκουπίσετε την επιφάνεια του Digital Crown, τον χώρο ανάμεσα στο Digital Crown και το περίβλημα του ρολογιού, καθώς και τις γύρω επιφάνειες, απομακρύνοντας το νερό.

    Καθαρισμός και στέγνωμα του λουριού

    Αφαιρέστε το λουράκι από το Apple Watch πριν από τον καθαρισμό. Αυτές οι πληροφορίες καθαρισμού ισχύουν μόνο για τα λουράκια με την επωνυμία Apple. Για όλα τα υπόλοιπα λουράκια, ακολουθήστε τις πληροφορίες φροντίδας που παρέχονται με το λουράκι.

    Για λουράκια από δέρμα:

    1. Καθαρίστε τα δερμάτινα μέρη στο λουράκι με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μουσκέψετε το πανί ελαφρά με καθαρό νερό.2
    2. Μην μουσκεύετε τα λουράκια από δέρμα σε νερό. Τα λουράκια από δέρμα δεν είναι ανθεκτικά στο νερό.
    3. Αφήστε το λουράκι να στεγνώσει εντελώς στον αέρα, προτού το τοποθετήσετε στο Apple Watch. Μην φυλάσσετε τα λουράκια από δέρμα σε χώρους με άμεσο ηλιακό φως, υψηλές θερμοκρασίες ή υψηλή υγρασία.

    Για όλα τα υπόλοιπα λουράκια, μπρασελέ και κουμπώματα:

    1. Καθαρίστε το λουράκι με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μουσκέψετε το πανί ελαφρά με καθαρό νερό.
    2. Στεγνώστε το λουράκι με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδια, προτού το τοποθετήσετε στο Apple Watch.
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles