Η WhatsApp ενημερώνει για exploit ασφαλείας και συνιστά άμεση αναβάθμιση στην νεότερη έκδοση

0
383

Δεν είναι μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή του WhatsApp έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών hack επιθέσεων μιας και αποτελεί μια από την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων. Ένα πρόσφατο exploit που ανακαλύφτηκε δίνει την πρόσβαση μάλιστα σε κάποιον τρίτο μέσω χρήσης κακόβουλων αρχείων MP4.

O hacker μπορεί να αποστείλει ένα ειδικό MP4 μέσω της εφαρμογής και κατόπιν να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε αυτή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο χρήστης είναι τελείως ανυποψίαστος σε όλη την διάρκεια της επίθεσης κάτι το οποίο σημαίνει πως αυτό το exploit είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Η ευπάθεια αυτή βρίσκεται στις εκδόσεις του WhatsApp πριν την 2.19.274 στο Android και πριν την 2.19.100 στο iOS. Επιπλέον, η ευπάθεια παρουσιάζεται και στις παλαιότερες της 2.25.3 Enterprise εκδόσεις, καθώς και στις εκδόσεις των Windows πριν την 2.18.368.

Το exploit αυτό ανακαλύφτηκε από την ίδια την ομάδα της WhatsApp χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσοι έχουν εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα αυτό το γεγονός.

Η εταιρεία με ανακοίνωση της τονίζει πως όλοι οι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να αναβαθμίσουν άμεσα στην τελευταία έκδοση.