Η Microsoft ανέφερε σήμερα το πρωί πως ένας hacker κατάφερε να έχει πρόσβαση σε Outlook.com λογαριασμούς για αρκετούς μήνες. Όπως αναφέρει η The Verge, η Microsoft ανακάλυψε πως τα στοιχεία ενός υπαλλήλου υποστήριξης της για το Outlook.com είχαν παραβιαστεί για 3 ολόκληρους μήνες.

Η εταιρεία αναφέρει πως ο hacker είχε πρόσβαση στον λογαριασμό αυτό από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Μαρτίου του 2019. Ο hacker μπορούσε να έχει πρόσβαση σε διευθύνσεις email, σε ονόματα φακέλων, σε θέματα των email αλλά όχι στο περιεχόμενο αυτών ή σε οποιοδήποτε συνημμένο αρχείο. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήσαν και αυτός ο λογαριασμός έχουν απενεργοποιηθεί πλέον.

Η Microsoft έχει στείλει email σε όλους τους χρήστες που οι λογαριασμοί τους επηρεάστηκαν από αυτό το hack. Αν και κανένας κωδικός ασφαλείας δεν διέρρευσε στους hacker πάρα αυτά η Microsoft τονίζει πως καλό θα ήταν να τον αλλάξουν. Η εταιρεία επίσης συμβουλεύει τους χρήστες να προσέχουν για φαινόμενα ηλεκτρονικού ψαρέματος που ίσως ζητήσουν χρήματα.

Περισσότερα στοιχεία για αυτή την ενέργεια δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των χρηστών που τελικά επηρεάστηκαν από αυτή. Παραμένει επίσης άγνωστο πως ο hacker κατάφερε να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του υπαλλήλου υποστήριξης της Microsoft.