23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Google αποχωρεί από τον χώρο των tablets οριστικά αποσύροντας δύο επερχόμενες συσκευές πριν ανακοινωθούν

    To iPad είναι η κυρίαρχη συσκευή στην αγορά των tablets εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Αν και πολλές εταιρείες όπως η Google δοκίμασαν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση πάρα αυτά η Apple κατάφερε να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στην κατηγορία των tablets. Η Google λοιπόν σήμερα ανακοίνωσε προς έκπληξη κάποιον πως σταματάει εντελώς από αυτή την αγορά και πως αποσύρει όλα τα επερχόμενα tablet της.

    Στο Computerworld λοιπόν η Google επιβεβαίωσε πως αποχωρεί από τα tables για το άμεσο μέλλον. Μάλιστα αυτή η απόφαση της οδήγησε και στην ακύρωση δύο νέων tablet μοντέλων που είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει. Το τελευταίο tablet που είδαμε από την Google ήταν το Pixel Slate το οποίο λανσαρίστηκε στην αγορά το 2018. Η εταιρεία είχε σχεδιάσει και την κυκλοφορία δύο ακόμη μοντέλων τους επόμενους μήνες αλλά τελικά αποφάσισε να ακυρώσει αυτό τον προγραμματισμό και να τα αποσύρει πριν καν κυκλοφορήσουν.

    Η εταιρεία τονίζει πως αν και αποσύρεται από τον χώρο τον tablets θα συνεχίσει να εστιάζει στα laptops. Έτσι η γραμμή του 2 σε 1 Pixelbook θα συνεχίσει να υπάρχει στην αγορά με μελλοντικές αναβαθμίσεις.

    Η Google δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί πήρε αυτή την απόφαση. Το σίγουρο είναι πως η Apple συνέχισε να ενισχύει το iPad και ο συνδυασμός των iPad Pro με το επερχόμενο iPadOS λογισμικό θα κάνει τον ανταγωνισμό να περάσει ακόμη μια φορά δύσκολες στιγμές στην αγορά και έτσι η Google που δεν είχε καμία τρομερή βάση χρηστών tablets αποφάσισε να σταματήσει να επενδύει σε μια χαμένη μάχη……

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles