Η Facebook σχεδιάζει μια ενοποιημένη υπηρεσία μηνυμάτων για να ανταγωνιστεί το iMessages

0
537

H Facebook πέρασε στο επόμενο στάδιο των σχεδίων της για την ενοποίηση των Messenger, WhatsApp και Instagram εφαρμογών σε μια υπηρεσία. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον μια εφαρμογή που θα έρθει να ανταγωνιστεί και θα μοιάζει σε αρκετά σημεία με το iMessages της Apple.

Είχαμε ακούσει πίσω τον Ιανουάριο ότι η Facebook σχεδίαζε να ενώσει τις υπηρεσίες μηνυμάτων της με την εταιρεία να επιβεβαιώνει εν μέρη αυτή την φήμη.

Αργότερα εκείνο τον μήνα και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε τα πλάνα μιας τέτοιας ενοποίησης αλλά τόνισε πως δεν θα γινόταν φέτος κάτι τέτοιο.

Η προγραμματίστρια Jane Manchun Wong που έχει γίνει γνωστή για την τεχνική της στην αντίστροφη μηχανική σε μια σειρά από εφαρμογές για να βρίσκει επερχόμενα χαρακτηριστικά τους, αναφέρει πρόσφατα πως η Facebook είναι πιο κοντά στο να κάνει αυτή την κίνηση.

Η Wong βέβαια αναφέρει πως ακόμη είμαστε σε πρώιμο στάδιο πραγματικής ολοκλήρωσης.

“Αυτή την στιγμή αυτή η νέα “Chats” ενότητα φαίνεται να έχει μόνο βασικές λειτουργίες συνομιλίας. Για να κάνεις μια κλήση, να στείλεις φωτογραφία και άλλα θα πρέπει ακόμη να ανοίξεις την εφαρμογή Messenger.”