Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι προγραμματιστές πίσω από την Luna Display μίλησαν για το πως θα ανταγωνιστούν την Apple τώρα που αυτή έφερε το Sidecar χαρακτηριστικό στο macOS Catalina. Σήμερα η ομάδα της Duet Display επίσης κάνουν αναφορά σε αυτό το ανταγωνιστικό νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Μιλώντας στο TechCrunch, o ιδρυτής της Duet και CEO Rahul Dewan εξήγησε πως περίμενε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά ή γρήγορα:

“Γνώριζα πως κάτι τέτοιο θα γινόταν κάποια στιγμή. Αυτό είναι κάτι που περιμένεις από την πρώτη μέρα. Δεν νομίζω λοιπόν πως ήρθε ως έκπληξη η ανακοίνωση αυτού του χαρακτηριστικού από την Apple. Είναι ουσιαστικά σαν γεγονός μια επιβεβαίωση. Είμαστε στις top 10 εφαρμογές για το iPad για 5 συναπτά έτη. Ουσιαστικά αποδείξαμε πως η ιδέα μας έχει μια βάση στην αγορά και μάλιστα σημαντική”

Κοιτάζοντας μπροστά ο Dewan αναφέρει πως η Duet έχει ήδη πλάνα να γίνει μια εταιρεία για περισσότερα εργαλεία από απόσταση.

“Το πλάνο μας τα τελευταία 2 χρόνια είναι να γίνουμε μια εταιρεία για περισσότερα remote εργαλεία, για ανθρώπους που εργάζονται από απόσταση και ανθρώπους που ταξιδεύουν πολύ. Έχουμε μια σειρά από μερικές μεγάλες ανακοινώσεις αυτό το καλοκαίρι που δεν έχουν να κάνουν με αυτό τον χώρο αποκλειστικά”

Τόσο η Luna Display όσο και η Duet Display προσφέρουν το ίδιο χαρακτηριστικό ελάχιστα διαφοροποιημένο από το Sidecar της Apple. Για παράδειγμα η Duet Display είναι συμβατή με παλαιότερα Macs ενώ το Sidecar της Apple θα είναι συμβατό μόνο με πρόσφατα Mac μοντέλα. Επίσης η Duet Display επιτρέπει στο Mac να λειτουργεί με την οθόνη του iPad ως βασική ενώ το Sidecar δεν κάνει κάτι τέτοιο.