21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple παρουσίασε το νέο 2020 iPad Air με πανίσχυρο επεξεργαστή και edge to edge σχεδιασμό

    Το iPad Air ανανεώθηκε πλήρως, με την Apple να παρουσιάζει και επίσημα το νεότερο μοντέλο. Το νέο iPad Air έρχεται με μια σχεδιαστική υπογραφή στα πρότυπα του iPad Pro. Η οθόνη του έχει μικρότερα πλαίσια περιμετρικά, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση μεγαλύτερης Liquid Retina οθόνης 10,9 ιντσών με ανάλυση 2.360×1.640, ενώ διατηρεί το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχο του.

    Τεράστια αλλαγή αναμένεται και στις επιδόσεις έναντι της προηγούμενης γενιάς, με την Apple να επιλέγει να παίξει στο ανώτερο επίπεδο ενσωματώνοντας το A14 SoC που στηρίζεται στην τεχνολογία των 5nm και διαθέτει εξαπύρηνο επεξεργαστή με 11.8 δισ. τρανζίστορ, και άγνωστη -για την ώρα- μνήμη. Η απόφαση αυτή της εταιρείας μεταφράζεται σε 40% καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά αλλά και καλύτερες επιδόσεις γραφικών εξαιτίας της τετραπύρηνης GPU.

    Τέλος το νέο iPad Air υποστηρίζει το τελευταίο Apple Pencil με δυνατότητα μαγνητικής τοποθέτησης στο πίσω μέρους του tablet. Υποστηρίζεται ακόμα και και το Magic Ke

    Για πρώτη φορά Apple ενσωμάτωσε τον αισθητήρα Touch ID στο power button ενώ παράλληλα έρχεται με μια συνδεσμολογία USB Type-C, αφήνοντας πίσω τη θύρα lightning.

    Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει η κάμερα των 12MP με f/1.8, ικανή για λήψεις βίντεο 4K στα 60fps, αλλά και 240fps slow-motion video, με βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία κάμερα 7MP για λήψη selfie με f/2.0 και δυνατότητα βίντεο έως FHD στα 60fps. Επίσης, η συσκευή προσφέρει Wi-Fi 6, stereo ηχεία, υποστήριξη για Apple Pencil (το οποίο φορτίζει και κουμπώνει μαγνητικά στα πλαϊνά), καθώς και υποστήριξη Magic Keyboard.

    Το iPad Air κοστολογείται στα $599 και αναμένεται από τον επόμενο μήνα και στη χώρα μας σε 5 χρώματα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.