Saturday, July 27, 2024

Η Apple παρουσίασε τις νέες ναυαρχίδες της τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max με ProMotion οθόνες και μέχρι 1TB αποθηκευτικού χώρου #AppleEvent

Η Apple σήμερα ανακοίνωσε τις 2 νέες της ναυαρχίδες τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max στο “California Streaming” event της με μια πιο φωτεινή Super Retina XDR οθόνη με υποστήριξη ProMotion, βελτιωμένες κάμερες, έναν πιο ισχυρό A15 Bionic επεξεργαστή και μέχρι 1 TB αποθηκευτικού χώρου με ένα νέο Sierra Blue χρωματισμό.


Τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max έρχονται στις ίδιες 6.1 και 6.7 ίντσες οθόνης όπως και οι προκάτοχοι τους. Οι νέες συσκευές έχουν ένα 20% μικρότερο notch ενώ η οθόνη τους είναι μια πιο φωτεινή Super Retina XDR με ενσωμάτωση της ProMotion τεχνολογίας που δίνει ρυθμούς ανανέωσης από 10Hz μέχρι 120Hz.

Το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι έχει ένα ειδικό φινίρισμα που είναι πολύ πιο ανθεκτικό από ποτέ ενώ έχουμε και έναν νέο Sierra Blue χρωματισμό που έρχεται να συμπληρώσει τα Graphite, Gold και Silver.

Από πλευράς απόδοσης ισχύουν όσα είδαμε και στα iPhone 13 και iPhone 13 mini, με τον επεξεργαστή A15 Bionic να βρίσκεται (σύμφωνα με την Apple) τουλάχιστον 2 χρόνια πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό (π.χ. 50% ταχύτερη απόδοση στο gaming). Επίσης, η αυτονομία τους είναι βελτιωμένη κατά 1.5 ώρα και 2.5 ώρες αντίστοιχα.


Σημαντικές αλλαγές έχουμε στις κάμερες των δύο Pro μοντέλων. Η Apple έχει τοποθετήσει νέο αισθητήρα wide με μεγάλα pixels (1.9μm) και διάφραγμα f/1.5 που εγγυάται μια πολύ μεγάλη βελτίωση στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τεχνολογία sensor-shift OIS για σταθεροποίηση της εικόνας σε φωτογραφίες και βίντεο.

Επίσης, ο νέος custom αισθητήρας της ultra wide κάμερας έρχεται με διάφραγμα f/1.8 και νέο σύστημα αυτόματης εστίασης για 92% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ για πρώτη φορά ξεκλειδώνει τη δυνατότητα για λήψεις macro με iPhone από απόσταση μόλις 2cm. Ο τρίτος αισθητήρας φέρει τηλεφακό 77mm και υποστηρίζει έως 3x οπτικό zoom (6x ψηφιακό) ακόμα και στη λήψη video.

Με τη βοήθεια του επεξεργαστή A15 Bionic και της νέας Neural μηχανής, οι χρήστες των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max θα μπορούν να απολαύσουν νέες δυνατότητες όπως τα Photographic Styles για προσαρμογή διαφορετικών φίλτρων – στοιχείων σε διαφορετικά σημεία της ίδιας φωτογραφίας. Επίσης, για πρώτη φορά υποστηρίζεται Night Mode από όλες τις κάμερες και με την τεχνολογία Smart HDR 4 θα δούμε σημαντικές βελτιώσεις στα χρώματα, την αντίθεση και των φωτισμό των αντικειμένων, ακόμα και σε ομαδικές λήψεις.

Δεν λείπουν, φυσικά, τα γνωστά χαρακτηριστικά Deep Fusion Apple ProRAW, Portrait mode με Portrait Lighting, αλλά και το Cinematic mode των iPhone 13 και iPhone 13 mini.

Τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max μπορούν να συνδεθούν σε περισσότερες 5G μπάντες ενώ στο αποθηκευτικό χώρο για πρώτη φορά έχουμε την επιλογή του 1 TB.

To iPhone 13 Pro ξεκινάει στα $999 ενώ το iPhone 13 Pro Max στα $1099 με τις προ παραγγελίες να ανοίγουν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες συσκευές να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.