17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Αυτά είναι τα iPhone 13 και iPhone 13 mini με μικρότερο notch, καλύτερη αυτονομία κ.α #AppleEvent

    H Apple σήμερα ανακοίνωσε τα iPhone 13 mini και iPhone 13 τα οποία έχουν ένα μικρότερο notch, αλλαγή στην διάταξη των καμερών στο πίσω μέρος, βελτιωμένες επιδόσεις ερχόμενα στις ίδιες 6.1 και 5.4 ίντσες όπως και οι προκάτοχοι τους.


    Τα iPhone 13 και iPhone 13 mini έχουν ένα μικρότερο notch που δίνει μεγαλύτερη ωφέλιμη οθόνη. Πιο συγκεκριμένα η Apple ανέφερε πως το notch είναι 20% μικρότερο. H νέα Super Retina XDR οθόνη των iPhone αυτών είναι 28% πιο φωτεινή με 1200 nits φωτεινότητα.


    Στην καρδία του iPhone 13 και iPhone 13 mini υπάρχει ο νέος A15 Bionic επεξεργαστής. Σχεδιασμένος με μια 5nm αρχιτεκτονική ο επεξεργαστής αυτός έρχεται με 6 πυρήνες CPU – 2 πυρήνες υψηλών επιδόσεων και 4 πυρήνες υψηλών αποδόσεων. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια Neural μηχανή 16 πυρήνων με δυνατότητες 15.8 τρις εργασιών το δευτερόλεπτο.

    Στο θέμα της συνδεσιμότητας, η Apple ενσωματώνει 5G modem και συνεργάζεται με περισσότερους από 200 παρόχους τηλεπικοινωνιών σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο για να παρέχει την ταχύτερη δυνατή mobile εμπειρία.

    Η αυτονομία όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις αναβαθμίσεις σε όλο το hardware και την οθόνη, αλλά είναι και καλύτερη. 2.5 ώρες περισσότερη μπαταρία σε σύγκριση με το iPhone 12 και 1.5 ώρες περισσότερη μπαταρία σε σύγκριση με το iPhone 12 mini αντίστοιχα.

    Στο πίσω μέρος των iPhone 13 και iPhone 13 mini έχουμε ένα νέο σύστημα διπλών καμερών που έχει αναβαθμιστεί. O wide 12MP αισθητήρας επιτρέπει 47% περισσότερο φως ενώ έχουμε και την έλευση της sensor shift τεχνολογίας από την Pro σειρά.


    Στον τομέα του βίντεο η Apple παρουσιάζει το Cinematic mode που χρησιμοποιεί την ισχύ του A15 επεξεργαστή έτσι ώστε αυτόματα να θολώνει το παρασκήνιο κατά την λήψη ενός βίντεο και εστιάζοντας στο αντικείμενο της λήψης. Κατά την διάρκεια της λήψης οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν αυτή την εστίαση στα αντικείμενα.


    Όπως και στα iPhone 12 έτσι και το iPhone 13 και iPhone 13 mini έχει μια κεραμική επίστρωση στην οθόνη για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, IP68 πιστοποίηση και τα νέα χρώματα pink, blue, midnight, starlight, και red. Το iPhone 13 mini ξεκινάει στα $699 με 128GB αποθηκευτικού χώρου και το ‌iPhone 13‌ ξεκινάει στα $799 στα 128 GB αποθηκευτικού χώρου με την επιλογή των 64 GB να ανήκει και σωστά στο παρελθόν. Οι προ παραγγελίες ξεκινάνε στις 17 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες αποστολές στις 24 Σεπτεμβρίου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.