18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple μπορεί να μειώσει την παραγωγή των iPhone 6s κατά 30% αυτό το τρίμηνο

    iphone-6s-13

    H Apple σύμφωνα με μια νέα φημολογία θα μειώσει τις παραγγελίες iPhone 6S και 6S Plus σε ένα ποσοστό που θα φτάσει ίσως και το 30% αυτό το τρίμηνο. Οι πωλήσεις πλέον των δύο συσκευών και σύμφωνα πάντα με το άρθρο δεν είναι οι ίδιες που είχαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο τα iPhone 6 και 6 Plus.

    Αν αυτό ισχύει τότε αυτό σημαίνει πως η Apple είχε μέχρι και σήμερα πολύ μεγάλη παραγωγή από τα εργοστάσια της χωρίς όμως να υπάρχει η ίδια ζήτηση από την αγορά.

    “Οι αποθήκες για τα δύο μοντέλα που κυκλοφόρησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο άρχισαν να παραμένουν στάσιμες σε καταστήματα σε Κίνα, Ιαπωνία, Ευρώπη και Αμερική δείχνοντας μια μείωση στην ζήτηση των συσκευών” αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο του Nikkei Asian Review

    “Οι καταναλωτές διαπίστωσαν μικρές βελτιώσεις στις αποδόσεις συγκριτικά με την συσκευή της προηγούμενης γενιάς, ενώ η ισοτιμία του δολαρίου σε πολλές χώρες οδήγησε σε πολύ αυξημένες τιμές για τις δύο συσκευές της Apple και ειδικά σε νέες υπό ανάπτυξη αγορές” τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Το παραπάνω βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το αρχικό πλάνο της Apple ήταν να παράγει τις ίδιες ποσότητες που είχε και για τα iPhone 6 και 6 Plus αυτό το τρίμηνο. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε αν κάτι τέτοιο ευσταθεί είναι να περιμένουμε την Apple να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρέχοντος οικονομικού τριμήνου αλλά για αυτό θα περιμένουμε ακόμη μερικούς μήνες – Σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του έτους – εορταστικό τρίμηνο – και εκεί δεν περιμένουμε κάποια πτώση στις πωλήσεις.

    Το iPhone αποτέλεσε και αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Apple εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μια μείωση στις πωλήσεις του για πρώτη φορά δεν σημαίνει φυσικά την καταστροφή, ούτε και πως η συσκευή δεν ικανοποίησε. Σίγουρα όμως θα αποτελέσει το τέλος μιας εποχής για μια συσκευή που κάθε οικονομικό τρίμηνο έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις πωλήσεις.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles