24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple λανσάρισε τις public beta των iOS/iPadOS/tvOS 14, watchOS 7 και macOS Big Sur | Οδηγίες εγγραφής και εγκατάστασης

    Η Apple σήμερα Πέμπτη λανσάρισε την 1η public beta των επερχόμενων iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 και macOS 11.0 Big Sur που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμες στο ευρύ κοινό το Φθινόπωρο.

    Οι Public betas είναι εδώ

    Οι public αυτές beta έρχονται 3 εβδομάδες αφότου η Apple παρουσίασε τις επερχόμενες νέες εκδόσεις των λογισμικών της στο Keynote του WWDC 2020. H Apple έχει ήδη δώσει την 2η developer beta των iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 και macOS 11.0 Big Sur στους εγκεκριμένους προγραμματιστές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Πώς να κάνετε εγγραφή στο Apple public beta πρόγραμμα

    Τονίζουμε πως ακόμη και οι public beta εκδόσεις που κάνει διαθέσιμες η Apple θα πρέπει να αποφεύγετε να γίνονται εγκατάσταση στις κύριες συσκευές σε κάθε περίπτωση.

    1. Κάντε εγγραφή στο Apple Beta πρόγραμμα πηγαίνοντας στο Apple Beta Software Program website beta.apple.com, και εν συνεχεία κάντε Sign Up και βάλτε το Apple ID και κωδικό σας.
    2. Μόλις κάνετε εγγραφή τότε θα μεταφερθείτε στο Guide for Public Betas. Επιλέξτε την συσκευή και το λογισμικό που θέλετε να κάνετε εγκατάσταση και διαβάστε τις σύντομες οδηγίες.
    3. Καλό θα ήταν να κάνετε back up της iOS συσκευή σας σε αυτό το σημείο.
    4. Έχοντας κάνει την συσκευή σας back up μπορείτε πλέον να κάνετε εγκατάσταση το προφίλ που θα σας δώσει η Apple και που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να λαμβάνετε τις επερχόμενες public beta εκδόσεις στην συσκευή σας. Ξεκινάτε κάνοντας κλικ στο Enroll Your Devices σύνδεσμο χρησιμοποιώντας το Safari στην iOS συσκευή σας.
    5. Κάντε κλικ στο κουμπί Download Profile.
    6. Κάντε tap στο Allow για να κάνετε λήψη του προφίλ. Μόλις αυτό γίνει λήψη κάντε tap στο Close.
    7. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και κάντε tap στο Profile Downloaded κάτω από το Apple ID σας.
    8. Κάντε tap για να προχωρήσετε με την εγκατάσταση αυτού και βάλτε το passcode σας όταν σας ζητηθεί
    9. Κάντε tap στο Install για να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και κατόπιν ξανά tap Install.
    10. Όταν η εγκατάσταση του προφίλ ολοκληρωθεί θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση την συσκευή σας. Κάντε Restart.

    Η συσκευή σας πλέον είναι έτοιμη για να λαμβάνει public beta εκδόσεις από την Apple

    Πώς να κάνετε εγκατάσταση μια public beta

    Με το προφίλ εγκατεστημένο με βάση τις παραπάνω οδηγίες στην συσκευή σας ακολουθείτε πλέον τα εξής:

    1. Πηγαίνετε στα Settings → General → Software Update στην iOS συσκευή σας.
    2. Η νεότερη public beta θα εμφανιστεί διαθέσιμη. Κάντε Tap στο Download and Install και δώστε το passcode σας όταν ζητηθεί για να ξεκινήσει η λήψη της έκδοσης αυτής. Μόλις γίνει λήψη θα είστε έτοιμοι να κάνετε την εγκατάσταση της.
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.