21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple δανείστηκε $14 δις σε νέα έκδοση ομολόγων με όρους που φτάνουν τα 40 έτη

    Η Apple δανείστηκε $14 δις σε μια νέα έκδοση ομολόγων με όρους έως και 40 χρόνια. Η εταιρεία είπε μόνο ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για «γενικό εταιρικό σκοπό», αλλά πιστεύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά πίσω μετοχών της εταιρείας και για την πληρωμή υψηλότερων μερισμάτων.

    Η Apple χρειάζεται να πάρει δάνεια; Η απάντηση είναι ναι – Αν και η Apple είναι πλούσια σε μετρητά εξακολουθεί να παίρνει δάνεια για αρκετούς λόγους.

    Πρώτον πολλά από τα τραπεζικά αποθέματα της εταιρείας βρίσκονται εκτός Αμερικής. Η μεταφορά τους στις ΗΠΑ θα έφερνε σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις για την εταιρεία.

    Δεύτερον είναι πιο οικονομικό για την εταιρεία να παίρνει δάνεια με χαμηλά επιτόκια προκειμένου εν συνεχεία να χρηματοδοτήσει επαναγορές μετοχών της που είναι πιθανό να φέρουν μεγαλύτερα κέρδη σε απόδοση στο άμεσο μέλλον.

    Ο δανεισμός χρημάτων μέσω ομολόγων επιτρέπει στην Apple να δανείζεται χρήματα απευθείας από επενδυτές. Αγοράζουν ομόλογα και η Apple επιστρέφει τα χρήματα αγοράς αυτών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρώνοντας και έναν τόκο που έχει προαποφασιστεί από πριν. Για τους ίδιους επενδυτές τώρα αυτή η ενέργεια δεν αποφέρει μεγάλα κέρδη σε καμία περίπτωση αλλά είναι ένας από τους πιο ασφαλής τρόπους δημιουργίας εσόδων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.