21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple απέλυσε τον νεοπροσληφθέντα πρώην Facebook στέλεχος όταν διαπίστωσε τις μισογυνιστικές απόψεις του

    Η Apple την Δευτέρα προσέλαβε τον Antonio Garcia Martinez, ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Facebook, για να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας της στο App Store και Apple News. Πάρα αυτά άμεσα εσωτερικά της Apple ξεκίνησαν πολλά σχόλια ότι ο Martinez είχε άκρως μισογυνιστικές απόψεις και όχι μόνο και έτσι η εταιρεία προχώρησε στην άμεση απόλυση του.

    Η Apple επιβεβαίωσε στο 9to5Mac ότι ο Garcia Martinez αποχωρεί από την εταιρεία άμεσα.

    “Στην Apple πάντα δημιουργούμε ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας όπου ο καθένας έχει τον σεβασμό και την αποδοχή του άλλου. Συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με διαχωρισμό ανθρώπων εντοπίζονται και όσοι τις παρουσιάζουν δεν έχουν θέση στην εταιρεία μας”

    Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple προσλήφθηκε για να δουλέψει με την App Store και Apple News διαφημιστική ομάδα και πριν από αυτό είχε αναλάβει σημαντικά έργα στον χώρο της διαφήμισης στην Facebook. Τα πράγματα έγιναν όμως άσχημα όταν αρκετοί εργαζόμενοι της Apple διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή την πρόσληψη.

    Ο Martinez είναι γνωστός για τις μισογυνιστικές απόψεις του και στο βιβλίο του Chaos Monkeys που αναγράφει την εμπειρία του δουλεύοντας στην Silicon Valley κάνει πολλές υποτιμητικές αναφορές για τις γυναίκες που δουλεύουν σε εταιρείες τεχνολογίας..

    Σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του αναφέρει πως οι γυναίκες είναι στο σύνολο τους αδύναμες και χωρίς πυγμή μεταξύ πολλών άλλων φτάνοντας να τις χαρακτηρίσει και ως άχρηστες τσάντες!!

    “Most women in the Bay Area are soft and weak, cosseted and naive despite their claims of worldliness, and generally full of shit. They have their self-regarding entitlement feminism, and ceaselessly vaunt their independence, but the reality is, come the epidemic plague or foreign invasion, they’d become precisely the sort of useless baggage you’d trade for a box of shotgun shells or a jerry can of diesel.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.