19.9 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Η υπηρεσία Wi-Fi Calling ενεργοποιήθηκε τελικά στο δίκτυο της Vodafone σήμερα για iPhone

    Η πρόσφατη ενημέρωση του iOS στην έκδοση 12.2 χρήστες ανέφεραν για το αν η υπηρεσία Wi-Fi Calling της Vodafone στην Ελλάδα ενεργοποιήθηκε η όχι.

    Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα και σε επικοινωνία που είχαμε με εκπροσώπους της εταιρείας μας είχαν αναφέρει πως η υπηρεσία αυτή ήταν προ των πυλών για την ευρεία της διάθεση στους συνδρομητές αλλά όχι ακόμη έτοιμη.

    Σήμερα λοιπόν, πριν από λίγο για την ακρίβεια, και μετά από ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα που έγινε αυτόματα στην συσκευή μας η υπηρεσία αυτή εμφανίστηκε.

    Αρχικά λοιπόν πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες και εκεί θα σας έρθει μια ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα όπως ονομάζεται στην προκείμενη περίπτωση της Vodafone.

    Εν συνεχεία πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα θα δείτε πως έχει προστεθεί η επιλογή Κλήσεις μέσω Wi-Fi.

    Όταν πάτε να την ενεργοποιήσετε θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο μηνύματος που θα σας ενημερώνει πως θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Vodafone για την πρόσβαση σε αυτής της μορφής κλήσεων.

    Είτε τηλεφωνικά λοιπόν αυτή την στιγμή (ευελπιστούμε πως αυτή η ενέργεια δεν θα χρειάζεται της επόμενες μέρες) στο 13830 και ζητώντας το τμήμα κινητής τηλεφωνίας συμβολαίων και στη συνέχεια το τμήμα Internet, τμήμα Wi-Fi calling ή τμήμα iPhone (διαφορετικοί εκπρόσωποι της εταιρείας κατά καιρούς έχουν δώσει αυτά τα ονόματα στα τμήμα τους) είτε μέσω του Live Chat της εφαρμογής της Vodafone στο iPhone θα μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε.

    Όλες οι παρακάτω iPhone συσκευές υποστηρίζουν αυτόματα τη λειτουργία:

    • Apple iPhone 5s / SE / 5c / 6 / 6 Plus / 6s / 6s Plus / 7 / 7 Plus / 8 / 8 Plus / X / XR / Xs / Xs Max

    Τι πρέπει να γνωρίζεις για αυτή την υπηρεσία

    • H υπηρεσία Vodafone WiFi Calling παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας VoWiFi (Voice over WiFi) στο κινητό σου, δηλαδή σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να πραγματοποιείς και να δέχεσαι κλήσεις μέσω οποιουδήποτε WiFi δικτύου, όταν το σήμα στο κινητό σου είναι περιορισμένο.
    • H υπηρεσία είναι δωρεάν. Οι κλήσεις που πραγματοποιείς μέσω της υπηρεσίας WiFi Calling χρεώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας που έχεις – δηλαδή όπως ακριβώς και όταν καλείς μέσω του δικτύου κινητής.
      Μέσω του My Vodafone app, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας του προγράμματός σου.
    • Η υπηρεσία Vodafone WiFi Calling είναι διαθέσιμη για όλους τους ιδιώτες και επαγγελματίες συνδρομητές συμβολαίου, καρτοπρογράμματος και καρτοκινητής που έχουν είτε iPhone συσκευή μεταγενέστερη του iphone 5s είτε οποιαδήποτε android συσκευή με λειτουργικό 4.2+ και έχουν ενεργοποιημένο το 4G στη σύνδεση τους.
    • Οι κλήσεις πραγματοποιούνται κατά προτεραιότητα μέσω δικτύου κινητής. Αν υπάρχει περιορισμένο σήμα κινητής και ταυτόχρονα η συσκευή σου έχει πρόσβαση σε δίκτυο WiFi, τότε αυτόματα οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω WiFi.
    • Η υπηρεσία WiFi Calling είναι διαθέσιμη μόνο εντός Ελλάδος.
    • Η δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS μέσω της υπηρεσίας WiFi Calling θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω του WiFi Calling. Μέχρι τότε, μην ξεχνάς να ελέγχεις τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας του προγράμματός σου μέσω του My Vodafone app.

    Για ότι νεότερο έχουμε θα σας ενημερώσουμε ανανεώνοντας το εν λόγω άρθρο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles