Wednesday, August 5, 2020

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει: Το 60% θέλει να συνεχίσει να τηλε-εργάζεται

Νέα και εξαιρετικά διαφοροποιημένα αντανακλαστικά έναντι του πολύ πρόσφατου παρελθόντος ενεργοποίησε στον χώρο της εργασίας, η πρωτόγνωρη υγειονομική και οικονομική κρίση του COVID-19 σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το SEPE. Το εργατικό δυναμικό και ειδικά οι άνθρωποι που ανήκουν στη γενιά των millennials και στην Gen Zs, όχι μόνο διαχειρίστηκαν επιτυχώς το θέμα της τηλεργασίας, αλλά πλέον δηλώνουν – σε ένα μεγάλο ποσοστό – ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, ακόμη και μετά την υποχώρηση της πανδημίας.

Έξι στους δέκα millennials και εκπροσώπους της Gen Zs απαντούν ότι θα προτιμούσαν την τηλεδιάσκεψη από τη μετάβαση στον χώρο εργασίαςΟι συμμετέχοντες στην έρευνα της Deloitte “2020 Deloitte Global Millennial Survey” απαντούν σε ποσοστό 60% ότι, όταν η κρίση τελειώσει, θα ήθελαν να έχουν την επιλογή να εργάζονται εξ αποστάσεως πιο συχνά. Στο ίδιο ποσοστό, έξι στους δέκα, οι εκπρόσωποι των millennials και της Gen Zs απαντούν ότι προτιμούσαν να χρησιμοποιούν εργαλεία τηλε-διάσκεψης, αντί να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας.

Αν και ορισμένοι εργοδότες φαίνεται ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι να διαχειριστούν ένα “εικονικό” εργατικό δυναμικό, σε ένα μεγάλο ποσοστό κατάφεραν να παρέχουν στους εργαζόμενους τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να εργαστούν από το σπίτι. Σχεδόν ένας στους δύο συμμετέχοντες στην έρευνας απαντά ότι οι εργοδότες τους, τους πρόσφεραν την κατάλληλη εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, ώστε να καταστεί αποτελεσματική η απομακρυσμένη εργασία.

Επίσης, οι συμμετέχοντες απαντούν ότι, εάν τους δοθεί η ευκαιρία να εργαστούν από το σπίτι, θα επέλεγαν να ζήσουν έξω από μεγάλες πόλεις, όπου το κόστος ζωής είναι μικρότερο. Επίσης, σχεδόν τα δύο τρίτα δηλώνουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία επιτρέπει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Συνολικά, η μελέτη δείχνει ότι οι millennials και οι εκπρόσωποι της Gen Zs νιώθουν έτοιμοι να δημιουργήσουν και πάλι τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Τα αποτελέσματα της έρευνας διαμόρφωσαν μία περίπλοκη εικόνα, η οποία ωστόσο μοιάζει να είναι ελπιδοφόρα.

Το 48% της Gen Z και το 44% των millennials δήλωσε ότι έχει αρκετό στρες τον περισσότερο καιρό. Ωστόσο, τα επίπεδα του άγχους μειώθηκαν και για τις δύο γενιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του λιγότερου έντονου ρυθμού ζωής και της ευέλικτης εργασίας.

Πριν την εμφάνιση της COVID-19, οι νέοι θεωρούσαν ότι είναι πολύ αργά για να προλάβουμε την κλιματική αλλαγή. Αντιθέτως, μετά το παγκόσμιο lockdown, όπου οι ρύποι CO2 και τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας μειώθηκαν ως απόρροια της μειωμένης ανθρώπινης δραστηριότητας, οι ελπίδες για το περιβάλλον επανεμφανίστηκαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 80% πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος.  

Εργασιακή αφοσίωση
Στο μεταξύ, περισσότεροι από το 50% των millennials και σχεδόν οι μισοί εκπρόσωποι της Gen Z εξοικονομούν χρήματα, καθώς ανησυχούν σε πολύ μεγάλο βαθμό για την πορεία της οικονομίας και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης.

Tέλος, οι νέοι επιλέγουν να εργαστούν σε εταιρείες με ουσιαστικό όραμα, που φροντίζουν για τους ανθρώπους τους και πρεσβεύουν τις αξίες της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων. Είναι εντυπωσιακό ότι, για πρώτη φορά στα 4 τελευταία χρόνια που διεξάγεται η έρευνα, αυξήθηκε από 21% σε 35% το ποσοστό των millennials, που θέλουν να επενδύσουν σε μία εταιρεία και να παραμείνουν σε αυτήν μακροπρόθεσμα, όπως για παράδειγμα, για ένα διάστημα πέντε ετών.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Το xCloud της Microsoft δεν θα είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα του στο iOS και...

Η επερχόμενη "Project xCloud" gaming streaming υπηρεσία θα λανσαριστεί επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για Android συσκευές. Παρά τα εκτενή τεστ μέσω...

H Samsung στοχεύει την Apple με νέες ναυαρχίδες, ανταγωνιστή του Apple Watch και Galaxy...

H Samsung παρουσίασε μια σειρά από νέα προϊόντα στο virtual Unpacked event της σήμερα συμπεριλαμβανομένων των νεότερων smartphones, smartwatch, και ασύρματων ακουστικών....

Η Apple αναφέρει αυτή την στιγμή πως κάποιες iCloud υπηρεσίες της είναι μη προσβάσιμες

Η Apple ενημέρωσε την σελίδα του System Status της σήμερα αναφέροντας πως διαφορετικές iCloud υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Σύμφωνα με την Apple υπηρεσίες...

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη του Office 2016 για Mac τον Οκτώβριο

Mac χρήστες που έχουν την έκδοση Office 2016 εγκατεστημένη ίσως να θέλουν να αναβαθμίσουν την σουίτα αυτή της Microsoft το συντομότερο μιας...

Hands-on: iOS 14 beta 4 αλλαγές και χαρακτηριστικά [Video]

Καθώς πλησιάζουμε λίγο πιο κοντά στην iOS 14 GM κυκλοφορία, αναμένουμε όλο και λιγότερα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές να εμφανίζονται στις beta...

Το iPhone 12 σασί φημολογείται πως έχει ένα δακτύλιο με μαγνήτες ίσως για το...

To EverythingApplePro αναφέρει σήμερα πως οι Κινέζοι κατασκευαστές αξεσουάρ πιστεύουν πως το iPhone 12 θα έχει ένα νέο σετ από εσωτερικούς μαγνήτες.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!