Η είδηση πως το iPhone 11 θα έχει ένα σύστημα τριών φακών σε ορθογώνια διάταξη – 3 κάμερες + το φλας – παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Onleaks πίσω τον Ιανουάριο.

Το Ιαπωνικό blog Macotakara σήμερα επιβεβαιώνει εκείνα τα mockups αυτής της συσκευής με πηγές από Κινέζους προμηθευτές.

Το site αναφέρει πως το νέο σύστημα φακών του επερχόμενου iPhone θα είναι παρόμοιο με αυτό που συναντήσαμε στο Huawei Mate 20 και μπορεί να είναι διαθέσιμο τόσο στους συνεχιστές των iPhone Xs όσο και iPhone Xs Max με την μόνη διαφορά πως θα είναι εγκατεστημένο σε εκείνα τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες χωρητικότητες.

Να τονίσουμε πως το Macotakara έχει αποδειχθεί έγκυρο στις προβλέψεις τους περισσότερες από μια φορές στο παρελθόν.

Στα renders του Onleaks που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα οι φακοί και το φλας δεν είναι τοποθετημένοι συμμετρικά. Σε αντίθεση με το Mate 20 που έχει μια απόλυτη συμμετρία στο δικό του σύστημα φακών.

Στο δημοσίευμα του Macotakara σήμερα δεν έχουμε κάποια αναφορά στο πως θα είναι εσωτερικά η διάταξη αυτή. Επίσης αφήνεται να εννοηθεί πως η Apple μπορεί να διαφοροποιήσει τα μοντέλα της όχι με βάση το μέγεθος της συσκευής αλλά με βάση τις χωρητικότητες αυτών.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως για πρώτη φορά κάποια πιο ακριβά μοντέλα που θα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα έχουν ενσωματωμένο αυτό το νέο σύστημα φακών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ο συνεχιστής του iPhone Xs θα έχει ένα σύστημα διπλών φακών σε αντίθεση με το μοντέλο εκείνο που θα έχει περισσότερα GB χώρου και στο οποίο η Apple θα φέρει το νέο σύστημα και διάταξη των φακών στο πίσω μέρος.