Η συνδρομή της Apple στην οικονομία της Ευρώπης

0
229

App-Economy-Euorpe-image-001

H Αpple χθες μας παρουσίασε μέσω μιας σειρά στατιστικών αλλά και όμορφων γραφημάτων την εικόνα της εταιρείας και την συμβολή της στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα η επονομαζόμενη οικονομία των εφαρμογών του App Store έχει δημιουργήσει μέχρι και σήμερα μισό εκατομμύριο δουλειές στην όλη την Ευρώπη ενώ η εταιρεία έχει δώσει $6.5 δις σε Ευρωπαίους προγραμματιστές, δηλαδή το 1/3 των $20 δις που έχει δώσει η εταιρεία παγκοσμίως στους δημιουργούς εφαρμογών.

Στο αγγλικό site της Apple διαβάζουμε σήμερα:

“Κατά την διάρκεια της ιστορίας μας έχουμε δημιουργήσει τελείως νέα προϊόντα και βιομηχανίες εστιάζοντας στην καινοτομία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία 630.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη από την σκοπιά των προγραμματιστών και άλλων θέσεων υποστήριξης της Apple.

Επίσης το App Store αποτέλεσε την αφορμή για την ενίσχυση της οικονομίας της Ευρώπης μιας και βοήθησε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες  εταιρείες και να κερδίσουν μέχρι σήμερα συνολικά $6.5 δις από πωλήσεις μέσω του App Store.”

App-Economy-Euorpe-image-003

Αυτή την στιγμή υπολογίζεται πως υπάρχουν διαθέσιμες 21.000 θέσεις προγραμματιστών στην Ευρώπη ενώ 280.500 είναι οι εγκεκρυμμένοι Ευρωπαίοι προγραμματιστές στο πρόγραμμα της Apple με 52,200 να είναι Γερμανοί και 30,000 Γάλλοι.

App-Economy-Euorpe-image-002

Υπάρχουν αυτή την στιγμή 580 Apple Premium Resellers στην Ευρώπη με τον καθένα από αυτούς να έχει κατά μέσο όρο 4 υπαλλήλους ανά κατάστημα κάτι που σημαίνει πως 2,320 άνθρωποι δουλεύουν σε αυτά τα καταστήματα κατά μέσω όρο.

Στα Apple Store τώρα της εταιρείας στην Ευρώπη βρίσκουμε 10,000 εργαζόμενους σε 8 διαφορετικές χώρες. Κατά μέσο όρο η Apple προσλαμβάνει 100 υπαλλήλους για κάθε νέο Apple Store που εγκαινιάζει στην Ευρώπη.

Σχολιασμός στο φόρουμ