17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης μπορεί να είναι πιο κοντά στο Apple Watch

    Η μέτρηση σακχάρου στο Apple Watch αλλά και τις αρτηριακής πίεσης είναι κάτι που θέλουν διακαώς πολύ Apple Watch χρήστες και πλέον μια συνεργασία της Apple με μια startup από την Αγγλία ίσως φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά ένα βήμα πιο κοντά ως προς την υλοποίηση τους.

    Η Apple είναι καταχωρημένη πλέον ως ο μεγαλύτερος πελάτης για την Rockley Photonics, μια εταιρεία που έχει ένα σύστημα που χρησιμοποιεί παρόμοιους αισθητήρες με το Apple Watch για να φέρει μια σειρά από δυνατότητες που η Apple δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη στην δική της wearable συσκευή.

    Το Gadgets and Wearables αναφέρει:

    “Η Apple και άλλα brands κάνουν έρευνα για τα επόμενα χαρακτηριστικά υγείας που θα φέρουν μέσω της Rockley Electronics. Πρόκειται για μια startup στην Αγγλία που έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο πλατφόρμα που μπορεί να κάνει μετρήσεις σακχάρου στο αίμα, γλυκόζης και άλλων από τον καρπό του χρήστη. Μάλιστα η Apple φαίνεται πως είναι ο μεγαλύτερος πελάτης αυτής της startup.”

    Οι Apple Watch αισθητήρες χρησιμοποιούν μια μίξη από infrared και ορατό φως για να υπολογίσουν τους καρδιακούς παλμούς και το οξυγόνο στο αίμα. Η Rockley δουλεύει πάνω σε πιο ευαίσθητες εκδόσεις για αυτούς τους αισθητήρες που έχουν την δυνατότητα να δώσουν και άλλες μετρήσεις.

    Η Rockley δουλεύει πάνω σε 2 modules, ένα βασικό και ένα πιο ανεπτυγμένο.

    Βασικό με χαρακτηριστικά:

    • Heart-rate
    • O2 saturation
    • Blood pressure
    • Hydration
    • Core body temperature

    Ανεπτυγμένο με επιπλέον χαρακτηριστικά:

    • Blood sugar (glucose)
    • Carbon monoxide
    • Lactate
    • Alcohol level

    Η εταιρεία αναφέρει πως τα παραπάνω module θα μπορέσουν να βρουν τον δρόμο τους για εφαρμογή σε smartwatches το πρώτο μισό του επόμενου έτους.

    Φυσικά δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις πως αυτή η τεχνολογία θα δουλέψει με την ακρίβεια που έχει παρουσιαστεί και πως η Apple θα την υιοθετήσει άμεσα αλλά αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε νέα χαρακτηριστικά υγειάς για το Apple Watch.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.