21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Κίνα μπορεί να ονοματίσει την Apple ως “μη αξιόπιστη” ως απάντηση στον νέο αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική

    Πολλοί πιστεύουν πως η Κίνα είναι έτοιμη να ονοματίσει την Apple ως μια μη αξιόπιστη οντότητα ως εκδίκηση του νέου αποκλεισμού της Huawei από την Αμερική. Αυτό θα σημαίνει πως η Apple θα αντιμετωπίσει μια σειρά από μεγάλα εμπόδια στις δραστηριότητες της στην Κίνα.

    Η διαμάχη των 2 χωρών έχει ξεκινήσει από το 2018 αλλά πήρε μια τροπή προς τον χειρότερο μετά τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Πίσω το 2018 οι FBI, CIA και NSA εξέδωσαν ανακοίνωση στο να μην αγοράζουν οι Αμερικάνοι smartphones ή άλλα προϊόντα από την Huawei.

    “Και οι τρεις υπηρεσίες εξέφρασαν ανυσηχίες πως οι στενές σχέσεις της Huawei με την Κινεζική κυβέρνηση έφεραν ρίσκο ως προς την παραβιάση των δεδομένων των χρηστών αλλά και υποκλοπή αυτών.”

    Ιδίατερη ανησυχία εκφράστηκε για την 5G υποδομή της Huawei μιας και αυτό θα έφερε ένα επιπλέον ρίσκο στις τηλεπικοινωνίας που θα βασιζόντουσαν πάνω σε αυτή με την Αμερικανική κυβέρνηση τελικά να δίνει εντολή μη χρήσης των τεχνολογικών της Huawei και ZTE. Αυτή η απογόρευση είχε ως αποτέλεσμα και την μη εγκατάσταση Google εφαρμογών στα smartphones της Huawei.

    H απαγόρευση της χρήσης εξοπλισμού της Huawei στην Αμερική ήταν να λήξει αυτό το μήνα αλλά ο Trump ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως η απαγόρευση αυτή παίρνει παράτηση για ακόμη ένα χρόνο!

    “Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump την Τετάρτη ανέφερε πως επεκτείνει την απόφαση που υπογράφηκε τον Μάιο του 2019 απαγορεύοντας από της εταιρείες στην Αμερική να κάνουν χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που έχει κατασκευαστεί από εταιρείες που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

    Ήταν ένας σκληρός χρόνος για την Huawei από την στιγμή της απαγόρευσης για την Huawei που είδε να αποκόβεται από συνεργάτες και προμηθευτές. Η Google προστέθηκε σε αυτή την λίστα κάτι το οποίο σήμαινε πως ήδη λανσάρισε 2 μεγάλες της ναυαρχίδες χωρίς το Google Play Store εγκατεστημένο σε αυτές. Αυτό οδήγησε σε χαμηλότερες πωλήσεις την εταιρεία.”

    Το Reuters αναφέρει ήδη την απειλή για την Apple που βρίσκεται στην μέση αυτού του εμπορικού πολέμου.

    “Η Κίνα ήδη έχει βάλει Αμερικανικές εταιρείες σε μια λίστα μη αξιόπιστων ως μέρος τον αντιποίνων μέτρων στην κυβέρνηση Trump που έχει μπλοκάρει αποστολές εξαρτημάτων από εταιρείες που εδρεύουν στην Αμερική στην Huawei. Τα μέτρα της Κίνας περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ερευνών και δημιουργίας περιορισμών για Αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, Cisco αλλά ακόμη και Qualcomm ενώ παράλληλα βάζει στον πάγο την αγορά Boeing Co αεροπλάνων.”

    Η αναφορά κάνει λόγο πως η Apple και οι άλλες εταιρείες που βρίσκονται σε αυτή την λίστα θα έρθουν αντιμέτωπες με τις αναγκαίες ενέργειες σε νομικό και όχι μόνο επίπεδο ενώ οι Κινέζοι καταναλωτές θα δεχτούν ειδοποιήσεις για την μη αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από αυτές.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles