Thursday, May 28, 2020

Η Κίνα μπορεί να ονοματίσει την Apple ως “μη αξιόπιστη” ως απάντηση στον νέο αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική

Πολλοί πιστεύουν πως η Κίνα είναι έτοιμη να ονοματίσει την Apple ως μια μη αξιόπιστη οντότητα ως εκδίκηση του νέου αποκλεισμού της Huawei από την Αμερική. Αυτό θα σημαίνει πως η Apple θα αντιμετωπίσει μια σειρά από μεγάλα εμπόδια στις δραστηριότητες της στην Κίνα.

Η διαμάχη των 2 χωρών έχει ξεκινήσει από το 2018 αλλά πήρε μια τροπή προς τον χειρότερο μετά τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πίσω το 2018 οι FBI, CIA και NSA εξέδωσαν ανακοίνωση στο να μην αγοράζουν οι Αμερικάνοι smartphones ή άλλα προϊόντα από την Huawei.

“Και οι τρεις υπηρεσίες εξέφρασαν ανυσηχίες πως οι στενές σχέσεις της Huawei με την Κινεζική κυβέρνηση έφεραν ρίσκο ως προς την παραβιάση των δεδομένων των χρηστών αλλά και υποκλοπή αυτών.”

Ιδίατερη ανησυχία εκφράστηκε για την 5G υποδομή της Huawei μιας και αυτό θα έφερε ένα επιπλέον ρίσκο στις τηλεπικοινωνίας που θα βασιζόντουσαν πάνω σε αυτή με την Αμερικανική κυβέρνηση τελικά να δίνει εντολή μη χρήσης των τεχνολογικών της Huawei και ZTE. Αυτή η απογόρευση είχε ως αποτέλεσμα και την μη εγκατάσταση Google εφαρμογών στα smartphones της Huawei.

H απαγόρευση της χρήσης εξοπλισμού της Huawei στην Αμερική ήταν να λήξει αυτό το μήνα αλλά ο Trump ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως η απαγόρευση αυτή παίρνει παράτηση για ακόμη ένα χρόνο!

“Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump την Τετάρτη ανέφερε πως επεκτείνει την απόφαση που υπογράφηκε τον Μάιο του 2019 απαγορεύοντας από της εταιρείες στην Αμερική να κάνουν χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που έχει κατασκευαστεί από εταιρείες που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ήταν ένας σκληρός χρόνος για την Huawei από την στιγμή της απαγόρευσης για την Huawei που είδε να αποκόβεται από συνεργάτες και προμηθευτές. Η Google προστέθηκε σε αυτή την λίστα κάτι το οποίο σήμαινε πως ήδη λανσάρισε 2 μεγάλες της ναυαρχίδες χωρίς το Google Play Store εγκατεστημένο σε αυτές. Αυτό οδήγησε σε χαμηλότερες πωλήσεις την εταιρεία.”

Το Reuters αναφέρει ήδη την απειλή για την Apple που βρίσκεται στην μέση αυτού του εμπορικού πολέμου.

“Η Κίνα ήδη έχει βάλει Αμερικανικές εταιρείες σε μια λίστα μη αξιόπιστων ως μέρος τον αντιποίνων μέτρων στην κυβέρνηση Trump που έχει μπλοκάρει αποστολές εξαρτημάτων από εταιρείες που εδρεύουν στην Αμερική στην Huawei. Τα μέτρα της Κίνας περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ερευνών και δημιουργίας περιορισμών για Αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, Cisco αλλά ακόμη και Qualcomm ενώ παράλληλα βάζει στον πάγο την αγορά Boeing Co αεροπλάνων.”

Η αναφορά κάνει λόγο πως η Apple και οι άλλες εταιρείες που βρίσκονται σε αυτή την λίστα θα έρθουν αντιμέτωπες με τις αναγκαίες ενέργειες σε νομικό και όχι μόνο επίπεδο ενώ οι Κινέζοι καταναλωτές θα δεχτούν ειδοποιήσεις για την μη αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από αυτές.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!