Thursday, May 28, 2020

Η βίντεο streaming υπηρεσία της Apple θα κοστίζει $15/μήνα αλλά αντιμετωπίζει 3 σοβαρά θέματα

Αν και για κάποιους η πολυαναμενόμενη streaming βίντεο υπηρεσία της Apple είναι μια λύση στην πτώση των πωλήσεων των iPhones μιας και θα ενισχύσει τα κέρδη της κατηγορίας των Υπηρεσιών της εταιρείας, κάποιοι παραμένουν σκεπτικοί για αυτή την κίνηση.

Ο αναλυτής Tim O’Shea της Jefferies εικάζει πως αυτή η υπηρεσία θα έχει μια μηνιαία συνδρομή στα $15 αλλά θα αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά θέματα.

Ο ίδιος αναφέρει πως υπάρχουν δύο κλειδιά επιτυχίας στον χώρο του streaming βίντεο. Το πρώτο είναι το αυθεντικό περιεχόμενο, στο οποίο η Netflix παίρνει άριστα ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την πρόσβαση σε περιεχόμενο μεγάλων δικτύων και στούντιο. Η εκτίμηση που κάνει είναι πως η Apple δεν μπορεί να τα καταφέρει καλά σε κανέναν από τους δύο παραπάνω τομείς.

“Η Apple αυτή την στιγμή έχει δαπανήσει ένα μικρό ποσοστό σε σύγκριση με αυτό της Netflix σε αυθεντικό περιεχόμενο, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, κάτι το οποίο σημαίνει πως στην αρχή τουλάχιστον η υπηρεσία της Apple θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιεχόμενο τρίτων. Το πλάνο όμως της εταιρείας να κρατάει ένα 30% των εσόδων μπορεί να μην είναι τόσο αρεστό στα hollywood studios και στα δίκτυα. Ακόμη πριν την επίσημη ανακοίνωση της νέας αυτής υπηρεσίας της Apple είδαμε την Netflix να προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει αυτό το 30% από τις συνδρομές στο App Store ενθαρρύνοντας τους χρήστες να κάνουν συνδρομή μέσα από το ίδιο της το site. Η Apple μπορεί να έχει έναν μεγάλο πονοκέφαλο στις συνδρομές της δικής της υπηρεσίας αν πολλές εταιρείες παραγωγής δεν τις παραχωρήσουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.”

Ο αναλυτής αναγνωρίζει πως η τεράστια βάση χρηστών της Apple και το οικοσύστημα της θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στις συνδρομές, ειδικά μιας και κάτι αντίστοιχο έγινε με την Apple Music υπηρεσία. Ακόμη όμως και να η βίντεο υπηρεσία της Apple γίνει μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Netflix αυτό δεν θα βοηθήσει πολύ σε ότι αφορά τα συνολικά έσοδα της εταιρείας. Ο ίδιος υπολόγισε πως ακόμη και αν η Apple έχει 250 εκατομμύρια συνδρομητές σε αυτή την νέα υπηρεσία μέχρι το 2023 αυτό θα αντιστοιχεί στο 5% των ετήσιων κερδών της εταιρείας αλλά δεν θα είναι ικανό να καλύψει την πτώση των πωλήσεων των smartphones. Σαν μέτρο σύγκρισης αναφέρει πως η Netflix που προσφέρει την βίντεο υπηρεσία της εδώ και 12 χρόνια έχει 139 εκατομμύρια συνδρομητές. Έτσι λοιπόν ο ίδιος πιστεύει πως η συνδρομητική βίντεο υπηρεσία αυτή της Apple θα χρειαστεί πάρα πολύ καιρό για να προσφέρει δυνατά έσοδα στην εταιρεία.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει αυτή την νέα βίντεο συνδρομητική υπηρεσία για πρώτη φορά στο ειδικό event που αναμένουμε να γίνει στις 15 Μαρτίου.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!