14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ευτυχώς που υπάρχει το iMessage και το Facetime αλλιώς……

    ios_7_facetime_audio_phone_hero

    …γιατί αλλιώς όλα τα άπλυτα μας θα έβγαιναν στην φόρα!

    Όπως αναφέρει η  Washington Post, Γερμανοί αναλυτές ασφαλείας χρησιμοποίησαν 2 μεθόδους για να “συλλέξουν” και να αναλύσουν δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων και SMS μέσω SS7 πρωτοκόλλου που χρησιμοποιούν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

    “Η έρευνα που διεξήχθη, βασίστηκε σε λειτουργίες-ελαττώματα που υπάρχουν στο πρωτόκολλο SS7 και εξυπηρετούν στην συνέχιση των κλήσεων όταν πχ οδηγοί μειώνουν απότομα την ταχύτητά τους σε αυτοκινητόδρομους ή όταν ένας χρήστης αλλάζει περιοχή και αλλάζει και η κεραία κινητής. Αυτά τα “χαλαρά” κενά ασφαλείας μπορούν να τα εκμεταλλευθούν hackers οι οποίοι μπορούν να παρεισφρήσουν στο δίκτυο κινητής και να υποκλέψουν τα δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καταγράψουν τηλεφωνικές κλήσεις και SMS και να κάνουν την αποκρυπτογράφηση σε δεύτερο χρόνο.

    Οι ίδιοι ερευνητές σε παλαιότερη έρευνά τους, αναφέρουν ότι με αυτήν την μέθοδο, οι hackers μπορούν να έχουν και το στίγμα της τοποθεσίας του υπό παρακολούθηση ατόμου. Δεν γνωρίζω πόσο εύκολα είναι όλα αυτά να συμβούν στην καθημερινότητα μας, αλλά ενώ δεν  μπορούμε να επιβάλλουμε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αλλάξουν τα πρωτόκολλα επικοινωνίας μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας Facetime και iMessage τα οποία χρησιμοποιούν δική τους κρυπτογράφηση  ασφαλείας από άκρη-σε-άκρη κι έτσι ακόμη και να υποκλαπούν τα δεδομένα τους δεν θα μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν.

     σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles