19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Εξηγούμε τα “Apple Glasses” και το πως θα δουλεύει ο tracker της Apple που μπορεί να δούμε σύντομα στην αγορά

    Ως τώρα έχουμε αρκετές αναφορές που δείχνουν πως η Apple δουλεύει πάνω σε μια Tag συσκευή – παρόμοια με το Tile tracker- και η οποία θα μπορεί να προσκολληθεί σε οποιοδήποτε αντικείμενο όπως τα κλειδιά ή ένας σάκος / βαλίτσα επιτρέποντας στον χρήστη του να το εντοπίζει μέσω της νέας Find My εφαρμογή.

    Σημερινό δημοσίευμα του 9to5Mac ρίχνει περισσότερο φως τόσο σε αυτή την συσκευή όσο και στο φημολογούμενο Apple Glasses project της Apple.

    Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην συσκευή αυτή ανίχνευσης της Apple και επίσης με τα όσα αναφέρει μέσω screenshots το MacRumors θα υπάρχει ένα νέο “Items” – “Αντικείμενα” tab στην Find My εφαρμογή που θα δείχνει που βρίσκονται τα αντικείμενα του χρήστη που θα έχουν αυτόν τον tracker με παρόμοιο τρόπο που θα γίνεται με τους ανθρώπους και τις συσκευές.

    Οι χρήστες θα μπορούν να βάλουν τα tracker αυτά σε ένα lost mode. Όταν ενεργοποιηθεί αυτό και το σύστημα αναγνωρίσει ότι το αντικείμενο αυτό μεταφέρεται από έναν άλλο άνθρωποι που έχει στην κατοχή του μια Apple συσκευή τότε ένα μήνυμα θα αποστέλλεται σε αυτή από τον κάτοχο του αντικειμένου δίνοντας του οδηγίες για το πως να το επιστρέψει. Αυτό θα είναι εφικτό μέσω του χαρακτηριστικού offline ανίχνευσης που μας παρουσίασε φέτος η Apple στο WWDC και που επιτρέπει συσκευές κοντινές να στέλνουν ιδιωτικά πληροφορίες στο cloud για την τοποθεσία μιας συσκευής που είναι σε αναζήτηση.

    Αυτοί οι trackers που θα είναι σε μορφή tags θα ενσωματώνουν πολύ τεχνολογία έχοντας παράλληλα μια πολύ μικρή και λεπτή υπογραφή ενώ ο σχεδιασμός του θα είναι κυκλικός με το Apple Logo στο κέντρο τους. Οι trackers αυτοί θα ενσωματώνουν έτσι Bluetooth LE, NFC, ένα ηχείο που θα βοηθάει στον εντοπισμό τους ενώ θα τρέχουν και μια ελαφριά έκδοση του iOS. Η ζευγοποίηση τους με τον iCloud λογαριασμό του χρήστη θα γίνεται ακριβώς όπως και με τα AirPods. H τεχνολογία NFC θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε όταν ένας άνθρωπος βρει ένα αντικείμενο με αυτό το tag επάνω του να μπορεί να χρησιμοποιήσει την smartphone συσκευή του έτσι ώστε να βρει πληροφορίες και να επικοινωνήσει με τον κάτοχο.

    Η Apple θέλει να φέρει και ένα mode επαυξημένης πραγματικότητας που θα επιτρέψει στου χρήστες να αναζητούν ένα από αυτά τα tags σε 3D περιβάλλον.

    “Apple Glasses”

    Οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν επίσης πάνω στο stereo AR στο iOS με το project αυτό να μην είναι τα Apple Glasses που όλοι μιλάνε αυτή την στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει μια συσκευή παρόμοια με το Google Daydream και δοκιμάζεται εσωτερικά της Apple με την υποστήριξη δύο συσκευών που έχουν την κωδική ονομασία Luck και Franc καθώς μια συσκευή τρίτου το HoloKit.

    Οι Stereo AR εφαρμογές στο iPhone λειτουργούν παρόμοια με το CarPlay που θα υποστηρίζει και αυτό με την σειρά του το stereo AR. Αυτές οι εφαρμογές θα μπορούν να τρέχουν σε ένα “held mode” που ουσιαστικά είναι το τυπικό mode επαυξημένης πραγματικότητας ή σε ένα “worn mode” όταν και θα χρησιμοποιούνται από κάποια εξωτερική συσκευή. Ένα νέο κέλυφος συστήματος με την ονομασία StarBoard έχει όλες τις προεκτάσεις υποστήριξης για αυτό το νέο mode επαυξημένης πραγματικότητα με παρόμοιο τρόπο που είδαμε στο WatchKit και τις αντίστοιχες εφαρμογές του πρώτου Apple Watch.

    Στα νέα iPhones που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα ο ευρυγώνιος φακός θα χρησιμοποιηθεί και για να δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην επαυξημένης πραγματικότητας καταγραφή. Επίσης το stereo AR θα το δούμε σε εφαρμογές όπως οι Χάρτες, Find My αλλά και σε άλλες.

    Με πρόσφατες αναφορές να κάνουν λόγο πως το project της Apple για ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας ακυρώθηκε είναι αβέβαιο το πότε και αν η Apple θα κάνει κάποια ανακοίνωση για τα παραπάνω. Το σίγουρο είναι πως η εταιρεία δουλεύει πάνω στο stereo AR τόσο στον τομέα των παιχνιδιών αλλά και σε άλλες εφαρμογές και σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της επερχόμενης iOS 13 έκδοσης.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles