23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Δύο παράγοντες οδήγησαν στην πτώση των πωλήσεων του iPhone κατά 10% το τρίτο οικονομικό τρίμηνο σύμφωνα με την Gartner

    Το 3ο οικονομικό τρίμηνο βρήκε τις πωλήσεις των iPhone σε σημαντική πτώση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Gartner, και παρά την επιτυχημένο λανσάρισμα των iPhone 11 μοντέλων στην αγορά.

    Έχουμε δει ήδη της εταιρείες αναλύσεων Canalys, Strategy Analytics, και IHS όλες να συμφωνούν ότι είχαμε πτώση των πωλήσεων του iPhone σε ετήσια βάση με την Apple να το παραδέχεται, αλλά η Gartner τονίζει πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη….

    Υπήρχε η έκπληξη και το παράδοξο τον περασμένο μήνα με την Apple να ανακοινώνει ρεκόρ κερδών για το 3ο οικονομικό τρίμηνο ενώ παράλληλα όλες οι αναλύσεις έδειχνα πως οι πωλήσεις του iPhone έχουν πέσει.

    Αυτό εξηγείται όμως σχετικά εύκολα:

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις του iPhone επέστρεψαν πάνω από το 50% των συνολικών εσόδων της Apple αγγίζοντας τα $33.36 δις. Ο Cook ανέφερε επίσης πως οι πωλήσεις του iPhone 11 είχαν ξεκινήσει πολύ δυνατά. Υπήρχε κάτι όμως κάτι σε αυτά που δεν ανέφερε ο Cook. Όταν ρωτήθηκε πώς τα κέρδη της εταιρείας ήταν τόσο υψηλά δεν ανέφερε πουθενά την λέξη iPhone. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως τα κέρδη οδήγησαν οι πολύ μεγάλη ανάπτυξη των υπηρεσιών της εταιρείας, των wearables και των iPad.

    H Gartner λοιπόν σήμερα αναφέρει πως η πτώση των πωλήσεων των iPhones ήταν μεγαλύτερη από 10%.

    “Η Apple πούλησε περί τα 40.8 εκατομμύρια iPhone που σημαίνει μια ετήσια πτώση κατά 10,7%. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει τα promotions της και τις εκπτώσεις σε διάφορες αγορές αυτές οι ενέργειες δεν ήταν αρκετές για να ενισχύσουν την αγοραστική ζήτηση σε παγκόσμια κλίματα. Στην Κίνα οι πωλήσεις του iPhone συνέχισαν να βελτιώνονται πάρα αυτά αυτό έγινε μετά την μεγάλη πτώση που είχαν σημειώσει στην αρχή της χρονιάς. Τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max είχαν καλή υιοθέτηση στην αγορά και αυτό σημαίνει πως ίσως σημειώσουν θετικό πρόσημο στο τελευταίο τρίμηνο.”

    Η Gartner αναφέρει δύο βασικούς λόγους για την πτώση των πωλήσεων του iPhone. Αρχικά οι καταναλωτές πλέον απομακρύνονται από τις ναυαρχίδες και προτιμούν να αγοράσουν μια μεσαίας κατηγορία συσκευή και αυτή είναι μια περιοχή που η Apple δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Ακόμη και το οικονομικότερο μοντέλο της είναι πάνω από την μεσαία κατηγορία αυτή.

    Επίσης πολλοί καταναλωτές περιμένουν το 5G. Η Apple θα υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία την επόμενη χρονιά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles