20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Δικαστήριο της Ιταλίας δίνει εντολή στην Apple να παραδώσει το iCloud περιεχόμενο στους γονείς νεαρού αγοριού που έχασε την ζωή του

    Δικαστήριο της Ιταλίας και συγκεκριμένα στην πόλη του Μιλάνου έδωσε ρητή εντολή στην Apple να βοηθήσει τους γονείς ενός παιδιού που έχασε την ζωή του σε ατύχημα πέρυσι ως προς την ανάκτηση του iCloud περιεχομένου που είχε.

    Διαβάστε ακόμη: Τι γίνεται με τις Apple συσκευές και το iCloud περιεχόμενο όταν ο ιδιόκτητής τους έχει πεθάνει

    Όπως αναφέρει η Corriere Della Sera:

    “Σε ποιον ανήκει η ψηφιακή κληρονομία κάποιου; Μπορεί τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Apple να έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις πάνω σε αυτό ή να αρνούνται την μεταφορά μιας τέτοιας κληρονομίας; Για πρώτη φορά στην Ιταλία δικαστήριο δίνει άμεση εντολή στην Apple να δώσει στους γονείς ενός αγοριού που έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πέρυσι πρόσβαση στο iCloud περιεχόμενο του και από την συσκευή η οποία καταστράφηκε κατά το ατύχημα.”

    Οι δικηγόροι της οικογένειας ανέφεραν πως προσπάθησαν να εξηγήσουν στην Apple πως οι γονείς ήθελαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την συσκευή του γιού τους που καταστράφηκε αλλά είχαν συγχρονιστεί στο iCloud καθώς και πρόσβαση στις συνταγές που είχε αποθηκευμένες στο iPhone τους μιας και ήταν σεφ για να δημιουργήσουν ένα ειδικό project στην μνήμη του.

    Η Apple αρχικά αρνήθηκε αυτή την αίτηση εξαιτίας των αυστηρών όρων που έχει για την ιδιωτικότητα των χρηστών της. Ζήτησαν από τους γονείς να προσκομίσουν μια σειρά από έγγραφα και πολλά ακόμη.

    Ο δικαστής όμως διαφώνησε με την στάση αυτή της Apple τονίζοντας πως ο σύνδεσμος μεταξύ ενός γονέα και παιδιού είναι αρκετά μεγάλο επιχείρημα ώστε η Apple να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα ή να βοηθήσει για αυτό τον σκοπό χωρίς μάλιστα να γίνεται καμία παράβαση νομοθετικού περιεχομένου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.