20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Διαβάστε το πόσο δύσκολο είναι να προσληφθεί κάποιος από την Apple

    o-JOB-INTERVIEW-facebook

    H Apple σαν εταιρεία μπορεί να έχει πολλές απαιτήσεις από τους εργαζόμενους της αλλά ακόμη και η διαδικασία πρόσληψης είναι ένας σωστός γολγοθάς.

    Γνωρίζαμε ως τώρα πως για να προσληφθεί κάποιος σε ένα Apple Store ήταν μια ιδιαίτερη απαιτητική διαδικασία και σήμερα σύμφωνα με τον UX σχεδιαστή Luis Abreu η πρόσληψη στα κεντρικά της Apple είναι ακόμη δυσκολότερη και εντονότερη.

    Ο Άγγλος σχεδιαστής στο blog του περιγράφει την διαδικασία αυτή. Η Apple τον πλησίασε με σκοπό να βοηθήσει την εταιρεία στην βελτίωση των κειμένων των προγραμματιστών αφότου διάβασαν ένα πολύ καλό άρθρο για το iOS 8 που είχε γράψει ο ίδιος.

    “3 τηλεφωνικές συνεντεύξεις, 5 FaceTime συνεντεύξεις, ένα ταξίδι στο Cupertino για συνεντεύξεις με ένα πάνελ 5 ατόμων με διάρκεια πολλών ωρών και ένα γεύμα στο νέο Café Macs. Στο τέλος και μετά από όλα αυτά η απάντηση που πήρα ήταν ένα ρηχό όχι! ” αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο Abrey τονίζει πως οι 5 FaceTime συνεντεύξεις ήταν διάρκειας 30 λεπτών με ένα άτομο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δέχτηκε μια πληθώρα ερωτήσεων ενώ είχε και 5 λεπτά στο τέλος κάθε συνέντευξης για να κάνει ο ίδιος κάποια ερώτηση.

    Αυτές οι συνεντεύξεις μέσω FaceTime έγιναν σε διάστημα 3 εβδομάδων μιλώντας με μελλοντικά πιθανά μέλη της ομάδας που θα δούλευε.

    Το επόμενο στάδιο ήταν συνεντεύξεις στα κεντρικά της Apple στο Cupertino. Για αυτό τον σκοπό η Apple καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια και την διαμονή για τρεις νύχτες σε ένα ξενοδοχείο κοντά στα κεντρικά της.

    Φτάνοντας στα κεντρικά ο Abreu συνομίλησε με διαφορετικά άτομα για 6 συνεχόμενες ώρες. Ο ίδιος τόνισε παρά το γεγονός πως η διαδικασία αυτή ήταν σε αυστηρά στάνταρ το κλίμα ήταν φιλικό και ευγενικό προς το μέρος του. Ένα μέλος μάλιστα της ομάδας τον πήρε με το αυτοκίνητο του για πάνε για μεσημεριανό στο Café Macs που είναι δίπλα στο νέο κτίριο της Apple που αυτή την στιγμή χτίζεται.

    Στο τέλος όμως και μετά από όλα αυτά ο Abreu έλαβε ένα email από την Apple που απλά έγραφε:

    “Δεν θα συνεχίσουμε την περαιτέρω προώθηση της αίτησης σας”

    Βέβαια για τον ίδιο το γεγονός πως η ίδια η Apple ξεχώρισε την δουλειά του αποτελεί ένα highlight στην καριέρα του, παρά το γεγονός πως στο τέλος δεν κατάφερε να ενταχθεί στην εταιρεία.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles