23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Από την κάμερα του iPhone… στη μεγάλη οθόνη

    film_iphone1

    Μια ομάδα δημιουργών έρχεται να παρουσιάσει την πρώτη τυπική ταινία μεγάλου μήκους που είναι τραβηγμένη εξ ολοκλήρου από συσκευές… iPhone!

    Ο τίτλος της 88λεπτης ταινίας είναι «Uneasy Lies The Mind» και η κινηματογράφηση με τις συσκευές της Apple ήταν μια πραγματική δοκιμασία για την ομάδα. Τα γυρίσματα έγιναν στην πόλη Mammoth Lakes της Καλιφόρνια, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασία, που δεν επέτρεπαν στα κινητά να λειτουργήσουν σωστά.

    «Ο εξαιρετικά κρύος καιρός, που έφτανε τους 5 βαθμούς Φαρενάιτ (-15 βαθμούς Κελσίου), αποδείχθηκε ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ένα πλήρως φορτισμένο iPhone 5 θα “πεθάνει” σε λιγότερο από 2 λεπτά, όταν εκτίθεται σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες», εξήγησε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ricky Fosheim.

    film_iphone3

    Όσο για το πώς λύθηκε το πρόβλημα αυτό, ο Fosheim απαντά: «Μεταξύ των λήψεων, οι εικονολήπτες θα πρέπει να τοποθετήσουν την κάμερα κάτω από τις μασχάλες τους, προκειμένου να την κρατήσουν ζεστή. Πολλές λήψεις χάθηκαν επειδή η κάμερα “πέθανε” κατά τη διάρκεια των πλάνων».

    Ο προϋπολογισμός του φιλμ ήταν μόλις 10.000 δολάρια, κάτι που ανάγκασε τους δημιουργούς να στραφούν σε άλλες λύσεις, πέραν του «κλασικού» 16mm φιλμ. Αφού δοκίμασαν συσκευές iPhone 5 στις οποίες είχε προσαρμοστεί ο φακός με την ονομασία «Turtle Back», αγάπησαν την αισθητική που χάριζε στις λήψεις και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το συνδυασμό αυτό.

    Όσο για την υπόθεση του φιλμ, περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ηθοποιού, του Πίτερ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και τώρα καλείται να αγωνιστεί προκειμένου να προστατεύσει τη νέα του ζωή, την ώρα που πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να μπλέκουν επικίνδυνα…

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Πηγή

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles