23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Αναφορά υποστηρίζει πως ο A12Z Bionic επεξεργαστής των νέων iPad Pro είναι ουσιαστικά ο A12X με έναν επιπλέον GPU πυρήνα ενεργοποιημένο

    Τα πρώτα benchmarks και reviews των νέων 2020 iPad Pro έχουν δείξει πως στον τομέα των επιδόσεων τα νέα tablets της Apple είναι ελαφρώς καλύτερα από τα 2018 iPad Pro. Φέτος στην καρδιά των νέων iPad Pro χτυπάει ο A12Z Bionic επεξεργαστής. Το Notebook Check υποστηρίζει πως υπάρχουν μικρές διαφορές εξωτερικά σε σύγκριση με τον 2018 A12Χ Bionic επεξεργαστή.

    Η Apple από πλευράς της τόνισε πως μια από τις αλλαγές του A12Z Bionic επεξεργαστή είναι η προσθήκη ενός 8ου πυρήνα στην GPU. Το Notebook Check υποστηρίζει όμως πως και ο A12Z Bionic επεξεργαστής από το 2018 είχε και αυτός 8 πυρήνες στην GPU αλλά ο ένας από αυτούς ήταν απενεργοποιήμενος. Αυτό δείχνει πως η Apple μπορεί απλά να ενεργοποίησε αυτό τον 8ο πυρήνα και να άλλαξε το όνομα του επεξεργαστή για marketing λόγους.

    “Ουσιαστικά αυτό που έχουμε είναι πως ο A12X και ο A12Z είναι το ίδιο φυσικό chip με τον ίδιο φυσικό αριθμών πυρήνων στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών. Το Anandtech υποστηρίζει πως ο A12Z μπορεί να είναι ουσιαστικά μια διαφορετική έκδοση του A12X.”

    Μια πιθανότητα που εξετάζει αυτή η αναφορά είναι πως η Apple δεν ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο A13X επεξεργαστή για την iPad Pro αναβάθμιση. Υπάρχουν έντονες φήμες πως η Apple θα παρουσιάσει και ένα νέο iPad Pro το Φθινόπωρο που μπορεί να έχει έναν A14X επεξεργαστή.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles