Sunday, May 31, 2020

Αναφορά της WSJ περιγράφει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Qualcomm και Apple και των CEO τους

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Qualcomm και Apple έχει αποκτήσει μεγάλη ένταση από την στιγμή που ξεκίνησε πίσω το 2017. Μια νέα αναφορά της The Wall Street Journal παρουσιάζει πως η δικαστική αυτή διαμάχη ανέβασε εντάσεις και ειδικά με βάση τις εχθρικές σχέσεις μεταξύ του  Qualcomm CEO Steve Mollenkopf και Apple CEO Tim Cook.

Η αναφορά περιγράφει μια συνάντηση του Mollenkopf και του Cook πέρυσι στα κεντρικά της Apple. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν για να συζητήσουν την αυξημένη ένταση στην δικαστική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών τους, αλλά ο Mollekopf τελικά άφησε τον σύμβουλο που είχε φέρει μαζί του να μιλάει εκ μέρους του.

“Ο Mollenkopf που υποψιαζόταν πως η Apple υποστήριζε μια εκθρόνιση της εταιρείας του αρχικά δεν μιλούσε καθόλου αφήνοντας τον σύμβουλο του να ξεκινήσει να μιλάει. Αυτή η περίεργη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε αποξένωσε ακόμη περισσότερο τους δύο ισχυρούς άντρες και έτσι οδηγηθήκαμε σε μια από τις πιο άσχημες δικαστικές διαμάχες στην ιστορία των πολυεθνικών εταιρειών”

Μέρος αυτός της αποξένωσης μεταξύ Cook και Mollenkopf έχει να κάνει και με την έλλειψη προσωπικής σύνδεσης. Για αυτό τον λόγο κανένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple δεν θεωρούν δυνατή μια λύση σε αυτή την δικαστική διαμάχη με την μορφή κάποιας συμφωνίας των δύο.

“Έχει γίνει πλέον προσωπικό θέμα. Δεν βλέπω κάποιον να μπορεί να μειώσει αυτή την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Cook και του Mollenkopf”

Στο άρθρο επίσης έχουμε αναφορά και στην πρώτη συνεργασία της Qualcomm με την Apple στο πρώτο iPhone πίσω το 2007. Εκείνη την περίοδο ο Steve Jobs είχε μια πολύ φιλική σχέση με τον τότε CEO της Qualcomm Paul Jacobs. Οι δύο τους κατέληξαν σε συμφωνία πως η Apple θα πλήρωνε την Qualcomm $7.50 για κάθε iPhone.

Όταν όμως ο Cook έγινε CEO της Apple το 2011 ανέφερε πως βρήκε αυτή την συμφωνία άδικη για τα δεδομένα της Apple εκείνη την περίοδο και πίεσε έτσι ώστε να αλλάξει.

“Και οι δυο εταιρείες είχαν τεράστιες πωλήσεις. Στο τέλος του 2012 – 5 χρόνια μετά το λανσάρισμα του iPhone – η Apple είχε πουλήσει περισσότερες από 250 εκατομμύρια συσκευές και είχε κέρδος μεγαλύτερο των $150 δις. Η Qualcomm είχε συλλέξει περισσότερα από $23 δις από τα δικαιώματα που είχε σε όλους τους συνεργάτες της και περισσότερα από $42 δις για τα chips που παρείχε. Ο Cook που ανέλαβε την θέση του CEO της Apple από τον Jobs το 2011 βρήκε παράλογο το γεγονός ότι η Apple πλήρωνε πλέον την Qualcomm περισσότερα χρήματα από οποιοδήποτε άλλα δικαιώματα σε διπλώματα που είχε με άλλες εταιρείες συνολικά.”

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!