Ένα κοινό πρόγραμμα για τους developers iOS και OS X

Η Apple επιτέλους έδωσε την δυνατότητα στους developers να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία development του iOS και του OS X χρησιμοποιώντας ένα μόνο πρόγραμμα και όχι πληρόνοντας για δύο ξεχωριστά προγράμματα.

os-x-ios-9-watch0s

 

Στο WWDC 2015, η Apple προχώρησε στην ενοποίηση των 2 πλάνων που παρέχονται στους προγραμματιστές, δηλαδή το πλάνο για το iOS Development και το πλάνο για το OS X Development. Από εδώ και στο εξής, θα βρίσκονται ‘κάτω από την ίδια στέγη’ και οι προγραμματιστές δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν κάτι παραπάνω για την αγορά ενός ξεχωριστού πλάνου. Η τιμή του συγκεκριμένου πλάνου παραμένει στα $99.

Πιο συγκεκριμένα η Apple ανέφερε:

The new Apple Developer Program combines everything you need to develop, distribute, and manage your apps on all Apple platforms into one single program, making it easier than ever to bring your creativity to over a billion customers around the world. Get your apps ready for the App Store on iPhone, iPad, Mac, and Apple Watch, by enrolling in the Apple Developer Program today.

Περισσότερες πληρφοφορίες για αυτή την ένωση των δύο ξεχωριστών πλάνων για τους προγραμματιστές, μπορεί να βρει κανείς από το Apple Developer Support Page εδώ, καθώς επίσης και πληροφορίες για το πως η ίδια η Apple θα χειριστεί αυτή την ένωση μεταξύ των δύο πλάνων.

Τέλος, να αναφερθεί πως οι developers που είναι εγγεγραμμένοι μόνο σε ένα από τα 2 προγράμματα, τότε ο λογαριασμός τους θα ανανεωθεί αυτόματα και θα έχουν πρόσβαση στο καινούριο πλάνο που θα περιλαμβάνει iOS και OS X development tools. Για εκείνους που ήδη είχαν πληρώσει και για τα 2 προγράμματα, πάλι η αναβάθμιση του λογαριασμού τους θα γίνει αυτόματα, μέσω της Apple.

Σχολιασμός στο φόρουμ