20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Άποψη: Το homeOS που διέρρευσε ακόμη δεν είναι κάτι αλλά σύντομα μπορεί να αντικαταστήσει το tvOS

    Νωρίτερα σήμερα μια αναφορά σε αναγγελία θέσης εργασίας της Apple παρουσίασε το όνομα μιας πλατφόρμας που δεν το είχαμε ξανά ακούσει και που είναι το homeOS. Αν και η Apple γρήγορα έκανε διόρθωση αυτής της αγγελίας και αντικατέστησε το λεκτικό με τους όρους tvOS και HomePod δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν η εταιρεία έχει πλάνα στο να προχωρήσει σε μετονομασία του tvOS σε homeOS στο WWDC 2021 την επόμενη εβδομάδα.

    Το WWDC 2021 είναι μόλις μερικές μέρες μακριά. Θα ήταν το ιδανικό μέρος έτσι ώστε η Apple να παρουσιάσει ένα νέο λογισμικό ή να προχωρήσει σε μετονομασία κάποιου. Μιας και το tvOS έχει δημιουργηθεί για το Apple TV και το HomePod θα έχει λογική η εταιρεία να διαλέξει ένα διαφορετικό όνομα για το λογισμικό που αφορά την ψυχαγωγία και το έξυπνο σπίτι από το TV OS.

    Με το πρώτο HomePod να έχει αποσυρθεί από την αγορά από την Apple και τα περισσότερα Apple TV χαρακτηριστικά να είναι πλέον διαθέσιμα σε νέες Smart TVs όπως αυτά του AirPlay, της Apple TV εφαρμογή και του Apple Music, το να υπάρχει μια πλατφόρμα με το όνομα tvOS δεν έχει πλέον πολύ λογική.

    Στα προηγούμενα μάλιστα WWDC η Apple στάθηκε ελάχιστα στο tvOS. Μάλιστα τα μόνο νέα χαρακτηριστικά που έχει φέρει πρόσφατα σε αυτό είναι η υποστήριξη χειριστριών gaming και οι πολλαπλοί χρήστες. Όχι πολλά λοιπόν για ένα λογισμικό σωστά;

    Αν το ονομάσει όμως homeOS αυτό θα δώσει περισσότερο χώρο στην Apple να δημιουργήσει ένα καλύτερο οικοσύστημα για το σπίτι. Με τους καταναλωτές να αγοράζουνε περισσότερες συσκευές για το έξυπνο σπίτι τα HomePod mini και Apple TV είναι πλέον τα ιδανικά hubs για την σύνδεση όλων στην πλατφόρμα του HomeKit.

    Τον Απρίλιο το Bloomberg είχε αναφέρει πως η Apple δουλεύει πάνω σε μια νέα συσκευή για το έξυπνο σπίτι που είναι μια μεγάλη εξέλιξη του Apple TV μιας και ενσωματώνει και ένα έξυπνο ηχείο αλλά και μια κάμερα.

    Η συσκευή αυτή θα προσφέρει ότι και το Apple TV τώρα αλλά παράλληλα θα έχει όλες τις λειτουργίες και δυνατότητες του HomePod ενώ παράλληλα η κάμερα που θα ενσωματώσει θα είναι ιδανική για FaceTime κλήσεις αλλά και για την ασφάλεια του σπιτιού. Ποιο λογισμικό λοιπόν θα είχε λογική να τρέχει μια τέτοια συσκευή; Το homeOS.

    Επιπλέον το homeOS θα μπορούσε να γίνει πιο ανοιχτό στους προγραμματιστές που θα μπορούσαν να κάνουν τεστ στο λογισμικό του HomePod. Αυτή την στιγμή μόνο συγκεκριμένοι προγραμματιστές και κατόπιν πρόσκλησης μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο με το homeOS όμως να δίνει την δυνατότητα beta testing προς όλους δίνοντας και την ευκαιρία για την προσθήκη νέων εφαρμογών για αυτό.

    Επίσης με το homeOS οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν και πλεονεκτήματα από το project Matter στο οποίο ανήκει και η Apple και που έχει να κάνει με αξεσουάρ έξυπνου σπιτιού που με αυτό το στάνταρ θα είναι συμβατά σε όλες τις πλατφόρμες τόσο του HomeKit της Apple αλλά και της Google και Amazon.

    Τέλος το homeOS μπορεί να είναι η έναρξη για παρουσίαση περισσότερων συσκευών της Apple για το έξυπνο σπίτι. Η μετονομασία του tvOS σε homeOS θα δώσει στην πλατφόρμα αυτή νέες δυνατότητες με παρόμοιο τρόπο που η Apple έφερε το iPadOS το 2019

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.