21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Άποψη: Το Apple Watch Series 3 είναι πλέον ένας πονοκέφαλος για την Apple και τους χρήστες

    Το Apple Watch Series 3 έχει πλέον γίνει ένα πρόβλημα για την Apple. Η αναβάθμιση του κάθε φορά είναι ένας σωστός μπελάς αλλά την ίδια στιγμή η δελεαστική τιμή του στην αγορά το κάνει αρεστό σε πολλούς χρήστες. Τι πρέπει λοιπόν η Apple να κάνει με αυτό;

    Η λογική λέει πως η εταιρεία θα πρέπει να το αποσύρει μιας και πλέον είναι σχεδόν αδύνατο ένας χρήστης να αναβαθμίσει την συσκευή χωρίς να χρειαστεί να την κάνει restore πρώτα.

    Παράλληλα το Apple Watch Series έχει γίνει πρόβλημα και για τους προγραμματιστές. Όπως έχει γραφτεί:

    “Πέρα από το γεγονός ότι το Apple Watch Series 3 δεν φέρνει μια ομαλή εμπειρία για τους χρήστες επίσης εκνευρίζει και τους προγραμματιστές που πρέπει να υποστηρίζουν το παλαιότερο μέγεθος της οθόνης του για τις εφαρμογές του ακόμη και αν αυτές δεν αποδίδουν το καλύτερο σε αυτό εξαιτίας περιορισμών του hardware.”

    Το Apple Watch Series 3 είναι σχεδόν 4 χρονών αλλά σίγουρα δείχνει πολύ καλή επιλογή για τον μέσο καταναλωτή. Είναι οικονομικό και η ιδανική αγορά για κάποιον που δεν ενδιαφέρετε για όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Apple Watch Series 6.

    Το πρόβλημα είναι πως η Apple προσφέρει το μοντέλο μόνο με 8GB αποθηκευτικού χώρου. Αν κάποιος αγοράσει την cellular έκδοση του δεν θα έχει θέμα μιας και αυτή έρχεται με 16GB αποθηκευτικού χώρου που δίνει μεγάλο περιθώριο για τις αναβαθμίσεις του.

    Αν λοιπόν έχετε την cellular έκδοση του Apple Watch Series 3 τότε σίγουρα περιμένετε η Apple να δώσει ακόμη ένα χρόνο αναβαθμίσεις σε αυτό με την έλευση της watchOS 8. Από την άλλη η GPS έκδοση σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστή επιλογή για αγορά μιας και κάθε μήνα περίπου που θα υπάρχει μια νέα αναβάθμιση θα πρέπει να κάνετε restore την συσκευή.

    Η ιδανική λύση θα ήταν η Apple να αποσύρει το Apple Watch Series 3 από την αγορά και να του δώσει ένα χρόνο ακόμη αναβαθμίσεων ενώ παράλληλα να μειώσει την τιμή του Apple Watch SE.

    Στο παραπάνω σενάριο όλοι θα κερδίσουν. Εναλλακτικά και μιας και το Series 3 δεν μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλές πολυπλοκότητες θα είχε λογική η Apple να δίνει μια ξεχωριστή αναβάθμιση για αυτό με λιγότερα GB έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να κάνουν κάθε φορά restore.

    Apple Watch SE

    Καθώς είμαστε μόλις μερικές μέρες μακριά από το WWDC 2021 η Apple μπορεί να ανακοινώσει τα πλάνα της για το Apple Watch Series 3 πάρα πολύ σύντομα. Το να μένει σιωπηλή για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σίγουρα δεν κάνει καλό σε κανέναν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.