Η TSMC έχει παράγει τους επεξεργαστές για τα iPhone αποκλειστικά εδώ και χρόνια και σύμφωνα με μια νέα αναφορά θα συνεχίσει να αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτης της εταιρείας και φέτος.

Η Apple από την πλευρά της προτιμάει να έχει εξαρτήματα για τις συσκευές της από πολλές πηγές αλλά στον τομέα των chips των επεξεργαστών ούτε ακόμη η Samsung ή η Intel μπορούν να συναγωνιστούν αυτή την στιγμή την TSMC.

Έτσι αυτή την στιγμή η εξάρτηση της Apple από την TSMC είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Οι επεξεργαστές των iPhone και iPad σχεδιάζονται από την Apple και κατασκευάζονται εν συνεχεία από εξωτερικές εταιρείες. Η Samsung και η TSMC είχαν μοιραστεί αυτή την δουλειά μέχρι και τον Α9 επεξεργαστή και έπειτα ο ρόλος αυτός ανατέθηκε από την Apple αποκλειστικά στην δεύτερη. Η TSMC είναι η μόνη εταιρεία για παράδειγμα που θα παράγει τον Α12 επεξεργαστή για τα 2018 iPhones.

Αυτό μάλιστα θα συνεχιστεί σύμφωνα με τους αναλυτές τουλάχιστον μέχρι και 2020.

Αν μη τι άλλο αυτό το γεγονός έχει ένα σημαντικό ρίσκο για την Apple. Αυτό γιατί οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί στην TSMC αυτόματα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο iPhone και στο iPad. Για παράδειγμα η εταιρεία χρειάστηκε πρόσφατα να κλείσει πολλά εργοστάσια της και την παραγωγική της γραμμή εξαιτίας ενός κακόβουλου λογισμικού που έπληξε τα Windows μηχανήματα της κάτι που αυτόματα ξεκίνησε μια συζήτηση για το αν αυτό θα επηρέαζε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των νέων iPhones στην αγορά.

Η Apple μπορεί να ήλπιζε για εναλλακτικές λύσεις σε αυτό τον τομέα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή.