galaxy-s5-colors-8

To Unpacked 5 event της Sasmung έλαβε χώρα χθες στην Βαρκελώνη όπου όπως αναμενόταν ο Κορεατικός κολοσσός παρουσίασε την νέα του ναυαρχίδα, μια από τις δύο, που ακούει στο όνομα Samsung Galaxy S5. Κύρια χαρακτηριστικά αποτελούν ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο αισθητήρας καταγραφής παλμών καρδίας,  η ανθεκτικότητα στο νερό και στην σκόνη, καθώς και μια 16 MP πολλά υποσχόμενη κάμερα. Επίσης είχαμε και ανασχεδιασμό της διεπαφής του TouchWiz.

35706_1_samsung_unveils_galaxy_s5_during_unpacked_event_at_mwc_2014

Αν αναρωτιέστε αν είδαμε ολόκληρη την παρουσίαση, η απάντηση είναι πως ναι, το κάνουμε κάθε χρόνο μιας και όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές πως παρακολουθούμε στενά τον ανταγωνισμό. Εντυπώσεις; “Ήταν καλή παρουσίαση” αλλά ως εκεί, δεν υπήρξε κάποιο σημείο που είδαμε κάτι που θα μας έκανε να πούμε ουάου. Επίσης ευτυχώς δεν είχαμε το πανηγύρι της παρουσίασης του Note 3 αλλά τα βιολιά υπήρξαν σημεία που μας εκνεύρισαν. Αν αναρωτιέστε επίσης το πως την αντιμετώπισε την παρουσίαση ο υπόλοιπός τύπος η απάντηση είναι λίγος πολύ η ίδια – μια καλή παρουσίαση χωρίς όμως το κάτι που δεν περιμέναμε ή το κάτι που θα τάραζε τα νερά.

Ας πάμε όμως να δούμε την συσκευή με την οποία θα κονταροχτυπηθεί το iPhone 5S για τους επόμενους μήνες και μετέπειτα το iPhone 6.

Τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,5 GHz, RAM στα 2 GB, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με εσωτερική μνήμη στα 16 και τα 32 GB με υποδοχή για κάρτα microSD, προκειμένου να επεκτείνετε περεταίρω τη μνήμη. Η μπαταρία είναι  στα 2800 mAh, μικρή αναβάθμιση από το περσινό μοντέλο με την Samsung να υπόσχεται νέες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Samsung-Galaxy-S5

Στην οθόνη βρίσκουμε μια 5,1 ιντσών Super AMOLED οθόνη, είναι ανάλυσης 1920 x 1080 pixels, με το Samsung Galaxy S5 να μην εκπληρώνει την «υπόσχεση» ότι η ανάλυση της νέας ναυαρχίδας της Samsung θα ξεπερνούσε το ψυχολογικό όριο των 2K.

Το Samsung Galaxy S5 φυσικά και υποστηρίζει LTE δίκτυα, συνδέεται σε Wi-Fi και για την φόρτιση ή την μεταφορά δεδομένων διαθέτει θύρα USB 3.0. Για τους λάτρεις των γρήγορων downloads και των απεριόριστων πακέτων δεδομένων, διαθέτει το Download Booster που επιτρέπει την συνεργασία μεταξύ LTE και Wi-Fi για μεγαλύτερες ταχύτητες. Η συσκευή υποστηρίζει συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth 4.0 και NFC.

GOLD_01

Η βασική κάμερα του Samsung Galaxy S5 διαθέτει ένα αισθητήρα στα 16MP, ο οποίος έχει την δυνατότητα λήψης video και φωτογραφιών σε 4K, ενώ η συσκευή υποστηρίζει επεξεργασία HDR σε πραγματικό χρόνο. Τα “software” χαρακτηριστικά που θα κάνουν την φωτογραφική εμπειρία καλύτερη, στο Samsung Galaxy S5, αφορούν την δυνατότητα διαφορετικής εστίασης εκ των υστέρων στις φωτογραφίες, όπως και η εκ των υστέρων δυνατότητα του “Shot & More” που είχε και το Galaxy S4. Η πρόσθια κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων (αλλά και πιο επιτυχημένων selfies… ) είναι στα 2,0 MP.

Η μπροστινή όψη του Samsung Galaxy S5 δεν διαφέρει σε τίποτα από το S4 πέρα από την ελάχιστη μεγέθυνση της διαγωνίου της οθόνης. Αν κανείς μπορεί να εντοπίσει διαφορές, είναι στην «πλάτη» του κινητού, όπου η Samsung μπορεί να χρησιμοποιεί το γνωστό «πολυκαρβονικό», αλλά το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ανάγλυφο, θυμίζοντας σε πολλούς το Nexus 7. Τα μεταλλικά τελειώματα προσθέτουν μία πιο «glamorous» αισθητική στη συσκευή, ενώ φαίνεται πως είναι φτιαγμένο για μεγαλύτερη προστασία στην χρήση σε εξωτερικούς χώρους και σίγουρα δεν θα «γλιστράει» από το χέρι τόσο εύκολα όσο το S4 και τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς.

To Samsung Galaxy S5, τόσο από την αλλαγή της υφής της πλάτης της συσκευής, όσο και από το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ότι ακολουθεί το πρωτόκολλο IP67 είναι ένα «σκληρό» και «αδιάβροχο» smartphone. Έχει ανοχή στη σκόνη και το νερό, ενώ μπορεί να βυθιστεί σε βάθος μέχρι και 1 μέτρο, για 30 λεπτά. Ίσως η πιο αξιοσημείωτη, σχεδιαστικά, λεπτομέρεια, είναι το «κάλυμμα» της θύρας φόρτισης, που εξασφαλίζει την προστασία της από το νερό.

Ίσως το πιο «killer» feature του Samsung Galaxy S5 που αποτελεί και απάντηση στην αντίστοιχη κίνηση της Apple, είναι ο σαρωτής αποτυπωμάτων που βρίσκεται στην όψη της συσκευής, στο γνωστό Home Button. Για να το ενεργοποιήσει κανείς χρειάζεται να περάσει το δάχτυλό του πάνω από το button ενώ, το Fingerprint Scanner, όχι μόνο ξεκλειδώνει τη συσκευή, αλλά με το authentication αυτό, θα μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιεί και πληρωμές μέσω PayPal, μετά από τη συμφωνία της Samsung με την εταιρεία.

Ταυτοποιώντας το Samsung Galaxy S5 ως ένα smartphone που είναι «εργαλείο υγείας», η Samsung έχει εξοπλίσει τη συσκευή με ένα αισθητήρα για την ανίχνευση των παλμών της καρδιάς, αισθητήρας που είναι τοποθετημένος δίπλα από το LED flash της συσκευής. Λειτουργεί αν πιέσει κανείς το δάχτυλό του για 10 δευτερόλεπτα, μέσα στα οποία συλλέγει τα στοιχεία για τους παλμούς. O αισθητήρας αυτός, σε συνεργασία με την ανανεωμένη εφαρμογή S Health, αλλά και όλες τις συσκευές της σειράς Gear, θα μπορεί να μετρά τις επιδόσεις του χρήστη και να του προτείνει ασκήσεις ή μεθόδους για την περισσότερο αποδοτική εξάσκησή του. Αναμένεται μάλιστα οι developers να «χτίσουν» πάνω στα δεδομένα του αισθητήρα δικές τους εφαρμογές, αφού η Samsung θα δώσει το SDK στα τέλη της χρονιάς.

Το Samsung Galaxy S5 σύμφωνα με τους Κορεάτες θα κυκλοφορήσει στις 11 Απριλίου, ταυτόχρονα, σε 150 χώρες. Όσον αφορά την τιμή του, δεν έδωσαν κάποια πληροφορία κατά την διάρκεια της παρουσίασης, άρα απομένει να επιβεβαιωθεί.

Σχολιασμός στο φόρουμ

[VIA]