Το Samsung Galaxy Fold είναι το πρώτο foldable smartphone που θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά με το χαρακτηριστικό της αναδιπλούμενης οθόνης του να είναι κάτι που ίσως στο μέλλον να έχουν και κάποια iPhone μοντέλα….

Τα πρώτα ολοκληρωμένα Reviews έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται και όλα έχουν ένα κοινό στοιχείο μέχρι τώρα. Στους reviewers άρεσε η συσκευή περισσότερο όμως ως μια υπέροχη ιδέα αλλά δυστυχώς η υλοποίηση αυτή έχει πολλά προβλήματα.

Ο Dieter Bohn της The Verge ίσως δίνει το καλύτερο συμπέρασμα έχοντας την χρησιμοποιήσει.

“Μέχρι σήμερα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μια συσκευή με τόσα πολλά προβλήματα που όμως μου άρεσε τόσο πολύ”

Η Stern της The Wall Street Journal αναφέρει πως “είναι πραγματικά κρίμα, πριν από αυτό που ονομάστηκε #peelgate, πραγματικά απολάμβανα την συσκευή και είδα ένα μέλλον που μου άρεσε. Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορώ σε κανέναν να αγοράσει αυτή την συσκευή μέχρι να γνωρίζουμε τουλάχιστον τι συμβαίνει με τα προβλήματα που έχει στην οθόνη της.”

Όπως όλα δείχνουν υπάρχουν αρκετά που κάποιος θα αγαπήσει στο Galaxy Fold. Η Lauren Goode του Wired έγραψε χαρακτηριστικά:

“Μόλις έκανα την πρώτη αναδίπλωση στην οθόνη, ήθελα μια τέτοια συσκευή, αλλά δεν ξέρω με σιγουριά γιατί”

Όπως έχουμε αναφέρει το Galaxy Fold έχει μια 4.6 ιντσών εξωτερική οθόνη και μια 7.3 ιντσών εσωτερική οθόνη. Πολλοί reviewers στάθηκαν στο χαρακτηριστικό της αυτόματης μεταφοράς μιας εφαρμογής από την εξωτερική οθόνη στην εσωτερική όταν κάποιος αναδιπλώσει την οθόνη ή στο γεγονός της δυνατότητας να χρησιμοποιεί κάποιος 3 εφαρμογές ταυτόχρονα στην μεγαλύτερη οθόνη.

Έτσι λοιπόν περιγράφουν την συσκευή ως “ένα μικρό τηλέφωνο όταν χρειάζεται να κάνεις αντίστοιχες ενέργειες και ένα tablet όταν θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο και όλα αυτά σε ένα.”

Υπάρχουν όμως και τα αρνητικά που μόνο μικρά δεν είναι… Όλοι οι reviewers ανέφεραν πως υπάρχει ξεκάθαρα μια ορατή κάθετη πτυχή – χώρισμα όταν κάποιος ξεδιπλώσει την οθόνη. Όταν κοιτάς απευθείας την συσκευή δεν είναι ορατή αλλά φαίνεται σε οποιαδήποτε γωνία.

Επίσης επειδή η οθόνη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό και όχι γυαλί δεν έχει την ίδια ομαλότητα στην αίσθηση της αφής μαζί της. Επίσης όλο φοβούνται για το πόσο εύκολο είναι κάποιος να της δημιουργήσει ζημία. Η πλαστική λοιπόν επιφάνεια είναι πολύ ευάλωτη σε αμυχές κάτι που παρατήρησαν οι reviewer χρησιμοποιώντας την συσκευή μόνο για μερικά εικοσιτετράωρα κάνοντας τους να αναρωτηθούν πως θα είναι αυτή η οθόνη σε μερικούς μήνες από τώρα.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η διεπαφή η ίδια μιας και μερικές εφαρμογές δεν αλλάζουν μέγεθος σωστά σε καμιά οθόνη. Επίσης ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων φαίνεται να μην καταγράφει όλες τις φορές σωστά το αποτύπωμα του χρήστη. Ακόμη το να ξεδιπλώσει κάποιος την συσκευή με ένα μόνο χέρι δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο.

Τέλος έχουμε και την τιμή του που στα $1980 την κάνει μια απαγορευτική αγορά για το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού.

Οι reviewers τονίζουν πως σίγουρα η ιδέα πίσω από αυτή την συσκευή είναι κάτι νέο και συναρπαστικό και ίσως αυτή η συσκευή είναι η αρχή για κάτι πολύ διαφορετικό που θα δούμε στα επόμενα χρόνια.

Η Apple από πλευρά της πειραματίζεται σε ένα foldable iPhone εδώ και χρόνια κάτι που αποδεικνύεται και από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχει κατοχυρώσει για αυτό τον σκοπό. Βέβαια η Apple όντας η Apple δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ κάτι στην αγορά με τόσο προβλήματα με πολλούς αναλυτές να εικάζουν πως ίσως δούμε το πρώτο foldable iPhone στην καλύτερη το 2020.

Αυτή την στιγμή σίγουρα η Apple μαθαίνει και μελετάει τα λάθη της Samsung. Είναι έτσι για παράδειγμα πολύ πιθανόν όταν αποφασίσει να κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή να μην παρουσίαση μια πλαστική οθόνη για αυτή. Η Corning στην οποία η Apple έχει δώσει πολλά χρήματα για έρευνα δουλεύει σκληρά στην παραγωγή της πρώτης γυάλινης επιφάνειας που θα μπορεί να διπλώσει αρκετά ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μια foldable συσκευή.