Η Samsung χάνει την αποκλειστική προμήθεια των OLED iPhone oθονών καθώς έρχεται η LG

0
655

H Samsung ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής για τις OLED oθόνες του iPhone X, καθώς πέρυσι ήταν η μόνη εταιρεία που είχε τις τεχνικές δυνατότητες ώστε να ανταποκριθεί στις πάρα πολύ υψηλές απαιτήσεις της Apple. Αυτό όμως φαίνεται πως αλλάζει με την έλευση των iPhone Xs/Max

H The Korea Herald αναφέρει σήμερα πως η LG και επίσημα ανακοινώθηκε ως ο δεύτερος προμηθευτής εύκαμπτων OLED οθονών που θα χρησιμοποιηθούν φέτος στα iPhone Xs και Xs Max.

“Οι πηγές αναφέρουν πως τα 6ης γενιάς OLED πάνελ της LG κατάφεραν και πέρασαν με επιτυχία τα απαιτητικά τεστ ποιότητας της Apple.”

H Apple προτιμάει να χρησιμοποιεί το λιγότερο δύο προμηθευτές για τα εξαρτήματα των συσκευών της κάτι που της δίνει μεγαλύτερη άνεση στην παραγωγική της αλυσίδα και σίγουρα την φέρνει σε καλύτερη θέση σε διαπραγματεύσεις για την τιμολόγηση αυτών των προμηθειών.

Ιδανικά η Apple θα ήθελε φέτος η το μέγεθος των παραγγελιών σε OLED πάνελ για τα iPhones της να μοιραστούν στην μέση για την LG και της Samsung. Πάρα αυτά οι πληροφορίες θέλουν την LG να αντιμετωπίζει προβλήματα στο να φέρει εις πέρας των όγκων των παραγγελιών που θα ήθελε η Apple.

Έτσι η LG θα παράγει μεταξύ 2 και 5 εκατομμύριων τέτοιων OLED πάνελ στην αρχική αυτή συνεργασία και στο ξεκίνημα της με την Apple και η Samsung θα παράγει το μεγαλύτερο υπόλοιπο ποσοστό που θα χρειαστεί.