Τα νέα iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR διαθέτουν επεξεργαστή A12 Bionic στα 7nm, οθόνες στις 5.8″, 6.5″ και 6.1″, αποθηκευτικό χώρο από 64GB μέχρι 512GB ενώ πλέον έγιναν γνωστά τα στοιχεία για την αυτονομία τους. Τι δείχνει το συγκριτικό της Apple για τη διάρκεια της μπαταρίας των νέων iPhone;

Η Apple κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων κάθε νέου iPhone, δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη μνήμη RAM, την ταχύτητα του επεξεργαστή αλλά και τη χωρητικότητα της μπαταρίας όπως και την αυτονομία της. Αναφορικά με τη μπαταρία και την αυτονομία των iPhone, τα στοιχεία αρχίζουν και γίνονται γνωστά όταν η Apple τα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της.

Η ιστοσελίδα της Apple δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συγκρίνουν την αυτονομία των νέων iPhone και να δουν την αυτονομία της κάθε συσκευής, που στην προκειμένη περίπτωση βγάζει “νικητή” το iPhone XR. Θα πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα iPhone που παρουσιάστηκαν, δείχνουν να έχουν καλύτερη αυτονομία από τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, κάτι το οποίο είναι θετικό και εν μέρει αναμενόμενο.

Η απουσία του Touch ID αλλά και το αυξημένο μέγεθος των συσκευών, επέτρεψε στην Apple να χρησιμοποιήσει, ενδεχομένως, μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας, κάτι το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες αποσυναρμολογήσεις των συσκευών για να διαπιστώσουμε αν ισχύει. Έτσι, το συγκριτικό της Apple δείχνει πως το iPhone XR διαθέτει την καλύτερη μπαταρία που έχουμε δει ποτέ σε iPhone με τη διαφορά σε σύγκριση με το iPhone Xs Max να μην είναι πολύ μεγάλη, κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει όταν το συγκρίνουμε με το iPhone Xs.

Μένει να δούμε την αυτονομία των νέων iPhone σε πραγματικές συνθήκες, κατά την καθημερινή χρήση, για να διαπιστώσουμε ποιό από τα νέα iPhone είναι και στην πράξη αυτό που έχει την καλύτερη αυτονομία.