Sunday, May 19, 2024

Ότι νεότερο έχουμε στην iOS 17.5 Beta

Η Apple δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή την iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως η iOS 17.4, η iOS 17.5 εστιάζει κυρίως στις κανονιστικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υπάρχουν μερικά άλλα χαρακτηριστικά που αξίζει να σημειωθούν.

Λήψεις εφαρμογών από ιστότοπους (μόνο στην ΕΕ)

Το iOS 17.5 εισάγει υποστήριξη για τη διανομή εφαρμογών μέσω web στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη απευθείας στους ιστότοπούς τους. Οι εφαρμογές μπορούν να ληφθούν από ιστότοπους στην ΕΕ από τη δεύτερη έκδοση beta. Όπως και με τις αλλαγές στο iOS 17.4 που πρόσθεσαν εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, αυτή η λειτουργία περιορίζεται στο iPhone και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην ΕΕ. Οι προγραμματιστές πρέπει να είναι μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών Apple για δύο συνεχόμενα χρόνια ή περισσότερα και πρέπει να έχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις στο iOS το προηγούμενο έτος για να προσφέρουν μια εφαρμογή για λήψη. Όλες οι εφαρμογές που κατεβαίνουν από ιστότοπους σε iPhone πρέπει να υποβάλλονται στη διαδικασία συμβολαιογραφικής δήλωσης της Apple και, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια για πληρωμή στην Apple, η Apple χρεώνει 0,50 ευρώ βασική προμήθεια τεχνολογίας.

Γραφικό στοιχείο Podcast

Το γραφικό στοιχείο Podcasts που μπορεί να προστεθεί στην αρχική οθόνη ή στην οθόνη κλειδώματος διαθέτει τώρα ένα φόντο που αλλάζει ανάλογα με το artwork του podcast που αναπαράγεται.

Διαχείριση φορητών συσκευών

Οι λύσεις MDM είναι σε θέση να επιβάλλουν μια έκδοση beta κατά την αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών. Η αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την αρχική ρύθμιση της συσκευής.

Apple News+ (Δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα)

Το Apple News+ περιλαμβάνει ένα νέο καθημερινό παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται Quartiles. Το παιχνίδι απαιτεί από τους παίκτες να συνδυάσουν πλακίδια για να σχηματίσουν λέξεις και να κερδίσουν πόντους. Το Quartiles περιορίζεται σε πελάτες που έχουν πληρωμένη συνδρομή Apple News‌+.

Αλλαγές στον κώδικα του λογισμικού

Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον κώδικα στο iOS 17.5 και αυτές υποδηλώνουν λειτουργίες που θα μπορούσαν να έρθουν αργότερα στην έκδοση beta ή όταν ξεκινήσει η ενημέρωση.

Ειδοποιήσεις παρακολούθησης αντικειμένων τρίτων

Το iOS 17.5 αναφέρεται στην υποστήριξη για ανιχνευτές αντικειμένων τρίτων, μια δυνατότητα που η Apple εργάζεται από πέρυσι. Η Apple και η Google ανέπτυξαν μια λύση πολλαπλών πλατφορμών για ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης και φαίνεται ότι το iOS 17.5 θα ενημερώνει τους χρήστες του iPhone όταν βρίσκονται κοντά σε ένα tracker παρακολούθησης τρίτου μέρους. “Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο και να το σταματήσετε από το να μοιράζεται την τοποθεσία του με τον κάτοχο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται σε έναν ιστότοπο από τον κατασκευαστή αυτού του στοιχείου”, αναφέρεται σε ορισμένους από τον κώδικα στην ενημέρωση. Η Google κυκλοφόρησε το δίκτυο Find My Device που βασίζεται σε Android νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

FaceTime

Το FaceTime μπορεί να αποκτήσει μια επιλογή “Αποκλεισμός όλων των συμμετεχόντων” για ομαδικές κλήσεις FaceTime, πιθανώς για αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Αυτή η δυνατότητα δεν φαίνεται να είναι ακόμη λειτουργική.

Υγεία μπαταρίας iPad

Υπάρχουν αναφορές σε ένα μενού Battery Health στο iPad, μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή. Αυτή η επιλογή δεν είναι μια επιλογή στην έκδοση beta από τώρα, και μπορεί να περιορίζεται στα νέα iPad που φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η Apple τον Μάιο. Το μενού Battery Health πιθανότατα θα εμφανίζει τη μέγιστη υπολειπόμενη χωρητικότητα και τον αριθμό κύκλων φόρτισης, παρόμοια με το μενού Battery Health στο iPhone.

Νέο Apple Pencil

Υπάρχουν αναφορές σε ένα Apple Pencil “V4” στον κώδικα iOS 17.5 και υπάρχουν επίσης αναφορές για μια λειτουργία “squeeze” που θα μπορούσε ίσως να προσθέσει υποστήριξη για την ολοκλήρωση ενεργειών με ένα πάτημα στο νέο Apple Pencil‌.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το iOS 17.5 στις αρχές Μαΐου. Τα νέα iPad έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, επομένως η ενημέρωση θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ακριβώς όταν η Apple κάνει το ντεμπούτο των νέων μοντέλων iPad.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.