Sunday, May 19, 2024

Το 2024 “μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής για την Apple” – οι προμηθευτές κοιτάζουν αλλού καθώς η Apple αντιμετωπίζει μια “τρομακτική” ερώτηση χωρίς σαφή απάντηση

Ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της Apple προειδοποίησε ότι η Apple αντιμετωπίζει μια «τρομακτική» ερώτηση για το μέλλον της, καθώς μια νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι προμηθευτές της Apple αναζητούν αλλού επιχειρήσεις στοχεύοντας πλέον και σε άλλες κατηγορίες.

Το θέμα που διακυβεύεται; Το Next Big Thing της Apple.

O Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε ολόκληρη τη σειρά M4 Mac της Apple για το 2024 και μετά στο ενημερωτικό δελτίο του Power On αυτή την εβδομάδα, αλλά αποκάλυψε επίσης σημαντικές πληροφορίες για ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Apple αυτή τη στιγμή.

«Σε ποιο νέο προϊόν θα πρέπει η Apple να βασιστεί στο μέλλον της;» Σύμφωνα με τον Gurman, «Το τρομακτικό πράγμα σχετικά με αυτήν την ερώτηση (για την Apple) είναι ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση». Σημειώνει ότι ενώ το iPod της Apple άνοιξε τον δρόμο για τα καλύτερα iPhone της, τα οποία με τη σειρά τους έθεσαν τα θεμέλια για τα καλύτερα iPad, μοντέλα Apple Watch, ακόμη και Apple Vision Pro, δεν είναι σαφές «που θα πάει η Apple στη συνέχεια».

Ενώ δηλώνει ότι οι φημολογούμενες νέες οικιακές συσκευές της Apple, όπως το HomePod 3, το Apple Glass, τα νέα AirPods, ακόμη και τα προσωπικά ρομπότ, είναι υποψήφιοι, το ερώτημα είναι «ανοιχτό» ακόμη και με βάση αυτό παρουσιάζει «μια τρομακτική κατάσταση για υπαλλήλους, επενδυτές και πελάτες».

Την έκθεση του Gurman ακολούθησε στενά μια νέα έκθεση εφοδιαστικής αλυσίδας από την DIGITIMES τη Δευτέρα, η οποία αποκάλυψε ότι «το 2024 μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής για την Apple», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας. Σύμφωνα με την έκθεση, «πολλοί» προμηθευτές της Apple «επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους πέρα από τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης». Άλλοι έχουν «προτείνει έμμεσα μείωση του μεριδίου πωλήσεων από τον μεγαλύτερο πελάτη τους» (Apple), μετά τις φήμες ότι η Apple έχει αρχίσει να κάνει πίσω σε παραγγελίες.

Σύμφωνα με την έκθεση, «Πολλοί προμηθευτές της Apple εκφράζουν ανησυχίες για την προφανή επιβράδυνση της καινοτομίας της Apple, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την αναπτυξιακή τους δυναμική».

Οι πηγές φέρεται να τόνισαν την αντίθεση μεταξύ της καινοτομίας της Apple υπό τον Steve Jobs και της επικεντρωμένης στην εφοδιαστική αλυσίδα, μειώνοντας το κόστος της Apple της θητείας του Tim Cook ως CEO.

Η DIGITIMES επικαλείται «εσωτερικούς παράγοντες του κλάδου» που προβλέπουν περαιτέρω πτώση στις επιδόσεις των πωλήσεων του iPhone και έτσι «αυξάνονται» οι ανησυχίες για την «δυνητική υποαπόδοση του iPhone 16».

Αν και σίγουρα είναι αλήθεια ότι το Next Big Thing της Apple δεν είναι πλέον προφανές, οι ανησυχίες για τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro της Apple μπορεί να είναι άστοχες. Το λογισμικό iOS 18 της Apple, το οποίο θα τροφοδοτήσει τα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις στο iPhone που έχει γίνει ποτέ, με μεγάλη εστίαση στην προσφορά τεχνητής νοημοσύνης της Apple.

Τα νέα iPhone της Apple θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρό υλικό για να φέρουν αυτό το φορτίο, που θα συμπληρώνεται από ένα νέο κουμπί Capture για φωτογραφία και μια νέα οθόνη με λεπτότερα πλαίσια.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.