Το event Οκτωβρίου της Apple πέρασε χωρίς καμία αναφορά για μια αναβάθμιση στα AirPods – έστω για την θήκη ασύρματης φόρτισης του ή το AirPower. Η θήκη αυτή ειδικά καθώς και το AirPower είχαν ανακοινωθεί το 2017 από την Apple κατά την παρουσίαση του iPhone X.

Αν και δεν έχουμε δει διαθέσιμο ακόμη κανένα από τα δύο αυτά προϊόντα η Apple φαίνεται πως σκέφτεται να παρουσιάσει μια ολική αναβάθμιση στα AirPods πέραν της θήκης ασύρματης φόρτισης.

Όπως αναφέρει σήμερα το MySmartPrice, τα AirPods έλαβαν ένα απαραίτητο Bluetooth SIG πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό αυτό δίνει νέες πληροφορίες για αυτό το Bluetooth headset όπως νέες τεχνολογίες υγείας καθώς και αναβαθμισμένο πρωτόκολλο Bluetooth.

Στις εγγραφές συναντάμε δύο μοντέλα με τις κωδικές ονομασίες A2031 και A2032 όπου αναφέρουν πως τα AirPods θα λάβουν μια Bluetooth 5.0 αναβάθμιση. Οι εγγραφές αυτές σε αντίθεση με παρόμοιες που είχαμε κατά το παρελθόν για άλλα προϊόντα κάνουν σαφή αναφορά στην ονομασία AirPods.

Αν και αυτό δεν είναι ένδειξη πως το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σύντομα σίγουρα αποτελεί ένδειξη πως θα έχουμε μια νέα έκδοση των AirPods από την Apple.

Προηγούμενες αναφορές κάναν λόγο πως η Apple θα φέρει και χαρακτηριστικά υγείας στα νέα AirPods όπως την δυνατότητα καταγραφής των δεδομένων της καρδιάς.

Αναμένουμε ένα νέο μοντέλο των AirPods να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.