Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1997 και ο Michael Dell κάνει μια απαξιωτική δήλωση για το μέλλον της Apple. Όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν είχε την Apple, ο ιδρυτής της Dell είπε με μεγάλη έμφαση “θα την έκλεινα και θα έδινε τα λεφτά πίσω στους μετόχους”.

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις αυτή του η δήλωση έμεινε στην ιστορία ως μια από τις περισσότερο άστοχες στην ιστορία, αλλά εκείνη την περίοδο δεν είχε προξενήσει καμία εντύπωση…..

Ο Dell ήταν ένας πολύ έξυπνος άντρας. Την δήλωση την έκανε όταν ήταν 30 ετών – μια δεκαετία μικρότερος από τον Jobs – και εκείνη την εποχή είχε ήδη μια περιουσία δισεκατομμυρίων πουλώντας έτοιμα PC με την επωνυμία του στους καταναλωτές.

Την ίδια περίοδο η Apple είχε ανακοινώσει μόλις την μεγαλύτερη πτώση κερδών της στην ιστορία της. Επίσης η κλωνοποιημένη Macintosh στρατηγική που πολλοί πιστεύανε πως θα ανέβαζε την εταιρεία ήταν και αυτή μια εντελώς λάθος κίνηση στην αγορά.

Σίγουρα ο Jobs είχε μόλις γυρίσει στην Apple και είχε ξεκινήσει να διοικεί αλλά δεν είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων με την πρώην εταιρεία του, NeXT, και το μόνο που είχε δείξει μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν μόνο μια νέα διαφημιστική καμπάνια και τίποτα περισσότερο.

Η δήλωση του Dell έκανε τον Jobs όπως ήταν αναμενόμενο έξαλλου και δεν την ξέχασε. Έτσι στο επόμενο Apple keynote και κατά την διάρκεια της παρουσίασης του τόνισε με έμφαση “Ερχόμαστε και για σένα αγόρι”.

Τα πρόσφατα χρόνια ο Dell είχε την ευκαιρία να σχολιάσει εκ νέου εκείνη του την δήλωση.