Μαθητής έκανε hack τους servers της Apple και έκανε λήψη 90GB σημαντικών αρχείων

0
1036

Ένας μαθητής από την Αυστραλία φαίνεται πως έκανε hack τους servers της Apple και κατάφερε μάλιστα να κάνει λήψη 90GB αρχείων τα οποία τα ονόμασαν ως “σημαντικά αρχεία”. Ο νεαρός αυτός hacker είχε επίσης πρόσβαση σε λογαριασμούς καταναλωτών της εταιρείας.

Το The Age αναφέρει πως το νεαρό αγόρι ξεκίνησε το hack – το όνομα του δεν μπορεί να δημοσιευθεί για νομικούς λόγους – όταν ήταν 16 ετών και συνεχίστηκε για κάποιο διάστημα. Η πρόσβαση που είχε συμπεριλάμβανε κλειδιά αυθεντικοποίησης που δίνουν log in πρόσβαση σε χρήστες.

Η Apple τελικά εντόπισε αυτή την παράνομη δραστηριότητα και ενημέρωσε το FBI που άμεσα ξεκίνησε έρευνα για να βρει τον ένοχο. Η έρευνα αυτή τους οδήγησε στην Αυστραλία όπου εκεί η Australian Federal Police (AFP) ένωσε τις δυνάμεις της για να βρεθεί ο hacker.

O νεαρός που φημολογείται πως είναι γνωστός στην hacking κοινότητα χρησιμοποίησε μια σειρά από VPNs και άλλα εργαλεία έτσι ώστε να μην εντοπιστεί αλλά τα συστήματα της Apple είχαν κατοχυρώσει τους σειριακούς αριθμούς των MacBooks που χρησιμοποιούσε για να κάνει επιθέσεις στους servers της.

“Δύο Apple laptops εντοπίσθηκαν και δεσμεύτηκαν από την αστυνομία όπου οι σειριακοί αριθμοί αυτών των μηχανημάτων ταίριαζαν με τους αντίστοιχους σειριακούς από τις συσκευές που είχαν παράνομη πρόσβαση στους servers της Apple. H αστυνομία επίσης βρήκε ένα smartphone και ένα σκληρό δίσκο που επίσης είχαν χρησιμοποιηθεί για αυτό τον σκοπό”

Ο νεαρός είχε σώσει τα αρχεία αυτά που έκανε λήψη από τους servers της Apple σε έναν φάκελο που τον είχε ονομάσει ‘hacky hack hack.’

Ο νεαρός παραδέχτηκε την ενοχή του και το δικαστήριο θα πάρει απόφαση για το τι ποινή θα του επιβληθεί τον επόμενο μήνα. Ο δικηγόρος του αγοριού τόνισε πως οι επιθέσεις έγιναν γιατί ο πελάτης τους ήταν μεγάλος οπαδός της Apple και πίστεψε πως με αυτή του την ενέργεια θα τραβούσε την προσοχή της εταιρείας και θα μπορούσε να κερδίσει μια θέση εργασίας σε αυτή.