Ο Kuo προβλέπει μείωση των παραγγελιών του iPhone XR από 100 εκατομμύρια συσκευές σε 70 εκατομμύρια

0
672

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo μείωσε τις προβλέψεις του για το iPhone XR σημαντικά και πιο συγκεκριμένα από τις 100 εκατομμύρια συσκευές στις 70 εκατομμύρια για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Οι λόγοι για αυτή την μείωση είναι η μη εμπιστοσύνη των καταναλωτών εξαιτίας του πολέμου αγορών Κίνας Αμερικής, ο μεγάλος ανταγωνισμός από το Huawei Mate 20 και ειδικά στις αναπτυσσόμενες αγορές καθώς και στο ότι οι καταναλωτές αναζητούν μια συσκευή με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος.

Ο ίδιος δεν αλλάζει όμως τις προβλέψεις του για τον συνολικό αριθμό iPhones που θα πωληθούν και που τον υπολογίζει γύρω στα 80 εκατομμύρια για αυτό το διάστημα – επερχόμενο τρίμηνο – μιας και πιστεύει πως η πτώση στο iPhone XR θα ισοσταθμιστεί από μεγαλύτερες πωλήσεις της Xs σειράς αλλά και μοντέλων όπως τα iPhone 8/Plus και iPhone 7/Plus.

Γενικότερα προβλέπει πτώση στις πωλήσεις των iPhones για το 2019.

Ο Kuo με τις σημερινές προβλέψεις του έρχεται να συμπληρώσει το δημοσίευμα της Nikkei νωρίτερα αυτό το μήνα που ανέφερε πως η Apple έδωσε εντολή για μείωση της παραγωγής του iPhone XR.

Ο ίδιος πιστεύει ότι το XR τελικά είναι μια ακριβή συσκευή και οι καταναλωτές περιμένουν για ακόμη μια πιο οικονομική συσκευή από την Apple στο μέλλον ή για μια μελλοντική XR έκδοση με διπλό σύστημα φακών και λεπτότερα πλαίσια.